Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2005


OPEL VECTRA 2005

Πολύπλευρη ανανέωση

Aποστολή στη Μάνη

Με στόχο την καλύτερη πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά, η Opel, προχώρησε στην ανανέωση του Vectra, προσδίδοντάς την αισθητική που αρμόζει στους σημερινούς αγοραστές της κατηγορίας.
Η ανανεωμένη γενιά διατηρεί την επιβλητική εμφάνιση, σήμα κατατεθέν της Opel και διαθέτει πιο δυναμικά χαρακτηριστικά.
Στο μπροστινό μέρος τα φωτιστικά σώματα εκτείνονται στα επανασχεδιασμένα φτερά και στο καπό. Οι προβολείς είναι πιο ελκυστικοί, χάρη στο κυλινδρικό σχήμα και την επιμετάλλωση τους με χρώμιο, ενώ η μαύρη κυψελοειδής μάσκα με τις εισαγωγές αέρα και τους ενσωματωμένους προβολείς υπογραμμίζουν την επιβλητική εμφάνιση του Vectra. Το εσωτερικό είναι πιο προσεγμένο και με καλύτερης ποιότητας υλικά. Το ταμπλό έχει πιο κομψή εμφάνιση, χάρη στα νέα περιγράμματα των οργάνων, τις στρογγυλεμένες γωνίες στις εξαγωγές αέρα και τα χρωμιομένα κουμπιά ελέγχου.. Όλες οι εκδόσεις περιλαμβάνουν σπορ τριάκτινο τιμόνι με πολλαπλές λειτουργίες στον προαιρετικό, όμως, εξοπλισμό.
Στον μηχανικό τομέα τώρα, ενισχυμένο είναι και το πλαίσιο, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη ευστάθεια, συνδυάζοντας τη δυναμική οδήγηση με την άνεση.
Οι βενζινοκινητήρες περιλαμβάνουν τις εκδόσεις 1.6 (100 ίπποι), 1.8 (122), 2.0 Turbο (175), 2.2 (155) και 2.8 V6 Turbο (230). Από την αρχές της νέας χρονιάς οι εκδόσεις, οι δυο μικρότερες εκδόσεις θα εξοπλιστούν με βελτιωμένους κινητήρες και απόδοση 105 και 140 ίππους, αντίστοιχα. Το Vectra ξεκινά από τα 18.520 ευρώ. Η βασική έκδοση Essentia περιλαμβάνει έξι αερόσακους, ABS, air-condition, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, ράδιο-CD, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες και σιδερένιες ζάντες 15 ιντσών.