Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Επίσημη παρουσίαση των νέων μοντέλων RANGE ROVER SPORT και JAGUAR F-TYPE

Πραγματοποιήθηκε από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕη επίσημη παρουσίαση των νέων μοντέλων αυτοκινήτουRANGE ROVER Sport καιJAGUAR F-typeη οποία φιλοξενήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Jaguar LandRover East στα Γλυκά Νερά, Αττικής.

Στη λαμπερή βραδιά οι λάτρεις της ταχύτητας και της πολυτέλειας είχαν την ευκαιρία ναγνωρίσουν από κοντά τα δύο νέα μοντέλα αυτοκινήτων και να ανακαλύψουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά τους.

Συγκεκριμένα, οι προσκεκλημένοι γνώρισαν το γρηγορότερο, υπερπολυτελές και πιο ευκίνητο Land Rover που κατασκευάστηκε ποτέΗ νέα έκδοση του Range Rover Sportέρχεται να ολοκληρώσει τη σειρά μοντέλων των τριών Range Rover (Range Rover, Range Rover Sport & Range Rover Evoque), παρέχοντας δυναμική οδηγική συμπεριφορά με τις καλύτερες επιδόσεις σε όλα τα εδάφη. Με μοναδική ποιότητα κατασκευής, άψογο στήσιμο και ραφινάρισμα, ελαφρύτερο κατά 420kg, με κινητήρες 3.0lt και 5.0lt έως 510 ίππους και επιτάχυνση 5,3” στα 0-100 km/hπροσφέρει ευελιξία και απίστευτες επιδόσεις.

Με σημαντικά βελτιωμένη οικονομία καυσίμου, το νέο Range Rover Sport υπόσχεταιεξαιρετική άνεση κατά την οδήγηση.

Τις εντυπώσεις «έκλεψε» και το νέοδυνατό και αισθησιακό μοντέλο της βρετανικής φίρμαςJaguar F-TYPEΈνα διθέσιο sport ανοιχτό αυτοκίνητο εστιασμένο στις επιδόσεις, την ευκινησία και τον οδηγό, αποτελεί τη συνέχεια μιας sport κληρονομιάς που φτάνει 75 χρόνια πίσω και περιλαμβάνει τα πιο όμορφα, συναρπαστικά και επιθυμητά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Ο κ. Κώστας Πετρόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ της Π.Πετρόπουλος ΑΕΒΕαποκλειστικούεισαγωγέα της Jaguar Land Rover στην Ελλάδα, με αφορμή την παρουσίαση των νέων μοντέλων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα προϊόντα της Jaguar Land Rover προσφέρουν στον ιδιοκτήτη τους ιδιαιτερότητα και εξευγενισμένο prestige, ώστε να αισθάνεται πραγματικά μοναδικός και υπερήφανος για την επιλογή του. Το διάστημά αυτό, η Jaguar Land Rover ζει μια από τις πιο συναρπαστικές περιόδους της ιστορίας της εφαρμόζοντας πρόγραμμα επενδύσεων 5 δις. Ευρώ, πρωτοπορεί στον σχεδιασμό νέων μοντέλων καινοτόμου τεχνολογίας και την παραγωγή αυτοκίνητων ασυναγώνιστης ποιότητας και δυνατοτήτων. Έχοντας ως motoτης εταιρίας, εδώ και 90 χρόνια, το «we keep the promise», είμαστε διαρκώς δίπλα στον πελάτη, που είναι η καρδιά των προσπαθειών μας και το επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και ό,τι κάνουμε το κάνουμε πάντα με γνώμονα αυτό, προσφέροντας τεχνική αρτιότητα και διαθεσιμότητα ανταλλακτικών».

Ο κ. Νίκος Μπέλλος, Business Unit managerJaguar Land Rover παρουσίασε τα δυο αυτοκίνητα, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:

Ευχαριστούμε τους φίλους, συνεργάτες και θαυμαστές των ωραίων αυτοκινήτων που έδωσαν το παρών σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά. Η εκδήλωσή μας ήταν εμπνευσμένη από την προσωπικότητα και την κομψότητα των δύο μοντέλων που παρουσιάσαμε απόψε. Μετά το λανσάρισμά των αυτοκίνητων εκτός συνόρων, τώρα έρχονται να κατακτήσουν τους ελληνικούς δρόμους με το μοναδικό design και τις αξεπέραστες επιδόσεις τους».


Το Νέο Range Rover Sport

 

Το γρηγορότερο και πιο ευκίνητο Land Rover που κατασκευάστηκε ποτέ!

 

Η νέα έκδοση του Range Rover Sport ολοκληρώνει τη σειρά μοντέλων των τριών RangeRover (Range RoverRange Rover Sport & Range Rover Evoque).
Παρέχει δυναμική οδηγική συμπεριφορά με τις καλύτερες επιδόσεις σε όλα τα εδάφη και ασυναγώνιστο εύρος ικανοτήτων σε κάθε επιφάνεια. 
Το άψογο στήσιμο και ραφινάρισμα της ανάρτησης του, προσφέρουν εξαιρετική οδηγικήάνεση.
Κορυφαία ποιότητα κατασκευής, μοναδική πολυτέλεια και ευελιξία στο εσωτερικό με την νέα επιλογή 5+2 καθισμάτων.
Ελαφρύτερο κατά 420kgοι νέοι κινητήρες προσφέρουν απίστευτες επιδόσεις με έως και15% λιγότερες εκπομπές CO2 και σημαντικά βελτιωμένη οικονομία καυσίμου (έως και 18%).
Βασισμένο στο νέο υπερσύγχρονο αλουμινένιο σασί του Νέου Range Rover.
Terrain Response2 Auto.
Κορυφαία Συστήματα Ασφάλειας και Ψυχαγωγίας,
Πρωτοποριακή Τεχνολογία εστιασμένη στην άνεση των επιβατών.
Adaptive Dynamics στο βασικό εξοπλισμό.

 

ΣχεδιασμόςΔυναμικόςΙσχυρός και Μυώδης

 

Το νέο Range Rover Sport έχει δυναμικό, ισχυρό και μυώδη εξωτερικό σχεδιασμόπουπαραπέμπει στις κορυφαίες οδηγικές του επιδόσεις και τοποθετείται ξεκάθαρα ανάμεσα στοRange Rover και στο Evoque μέσω του κοινού τους σχεδιαστικού DNA.

Ένα νέο Range Rover Sport για μια νέα εποχή.  

 

 

 

ΙκανότητεςΜε το μεγαλύτερο εύρος ικανοτήτων σε ένα SUV  

 

Το νέο Range Rover Sport έχει εξελιχτεί για ασύγκριτα βελτιωμένες επιδόσεις στο δρόμο σε σχέση με το επερχόμενο Range Rover Sportπροσφέροντας κορυφαίο συνδυασμό κρατήματος και άνεσης.

 

Κινητήρεςτέσσερις επιλογές και το νέο πολύ αναμενόμενο Hybrid

 

Το ολοκαίνουργιο Range Rover Sport διατίθεται με τέσσερις κινητήρες – δύο superchargedκινητήρες βενζίνης (5.0lt V8 κινητήρας με 510 άλογα και ο νέος 3.0lt κινητήρας Vμε 298άλογακαι δύο κινητήρες diesel (3.0lt TDVμε 258 άλογα και SDV6 με  292 άλογα).

 

Η σειρά κινητήρων θα εμπλουτιστεί μέσα στο 2014 με το νέο υψηλών επιδόσεων 4.4Lt SDV6 με 339 άλογα.

Επιπλέον, θα δούμε και ένα καινοτόμο, υψηλών επιδόσεων υβριδικό κινητήρα diesel αργότερα μέσα στο χρόνο.  

 

ΒιωσιμότηταΠρώτο στην κατηγορία με ελαφριά αλουμινένια κατασκευή

 

Το πρώτο στην κατηγορία του με αλουμινένια κατασκευήη οποία όχι μόνο συμβάλει στηνεξαιρετική ευκινησία του και οδηγική δυναμικήαλλά και στο μειωμένο βάρος με προφανή οφέλη στην κατανάλωση και στους ρύπους.

 

Εσωτερικόμοντέρνο και πολυτελές με δυνατό sport χαρακτήρα

 

Το νέο Sport διαθέτει ένα μοναδικά ξεχωριστό εσωτερικό με βάση στη λεπτομέρεια και τηποιότητα.

 

Τεχνολογία εστιασμένη στον επιβάτη με έμφαση στην ασφάλεια

 

Το νέο Range Rover Sport έχει κατασκευαστεί σαν το απόλυτο «χωρίς κανένα συμβιβασμό»όχημα που θα ταιριάξει αυτόματα στο lifestyle των κατόχων του. Έχει κατασκευαστεί με βάση τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις για απαράμιλλη άνεση και κορυφαία ασφάλεια.  

Jaguar F-Type

 

Η Jaguar ιδρυτικό μέλος της κατηγορίας sport αυτοκινήτων,  με πάνω από 75 χρόνια ιστορίαςξαναζωντάνεψε στην F-Type τη φλόγα της sport οδήγησης. Ένα αυτοκίνητο μοναδικό σαν κανένα άλλο, δυνατό, αισθησιακό και πάνω από όλα αυθεντικό Jaguar.

 

Η νέα Jaguar F-Type αντιπροσωπεύει την επιστροφή στην καρδιά της εταιρείας: ένα διθέσιοsport ανοιχτό αυτοκίνητο εστιασμένο στις επιδόσεις, στην ευστάθεια αλλά και τον οδηγό. Η συνέχεια μιας sport κληρονομιάς της θρυλικής E-Type, που φτάνει πολλά χρόνια πίσω και περιλαμβάνει τα πιο όμορφα, συναρπαστικά και επιθυμητά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

 

Ο σχεδιασμός της F-Type έχει βασιστεί στην κορυφαία τεχνογνωσία της Jaguar για τη χρήση αλουμινίου. Με την πιο στιβαρή και ελαφριά κατασκευή αλουμινένιο σασί μέχρι τώρα, η F-Typeέχει ιδανικά κατανεμημένο το βάρος της ώστε να επιτρέπει οδηγικές εμπειρίες στα όρια.

 

Με τρεις διαθέσιμες εκδόσεις, F-TypeF-Type S και  F-Type VS, ξεχωρίζει βάση των κινητήρων της και ης ιπποδύναμης τους, με όλους όμως να διαθέτουν την τεχνολογία stop/startγια βελτιωμένη οικονομία καυσίμου.

 

Ο νέος 3.0lt κινητήρας Vπροέρχεται από τον αναγνωρισμένο πια 5.0lt V8, και είναι διαθέσιμος με 340 άλογα ή 380 στις εκδόσεις F-Type και F-Type S αντίστοιχα. Και οι δύο έχουν την ίδια ευστροφία και ενθαρρύνουν τον οδηγό να ανακαλύψει τις ικανότητες του κινητήρα σε όλο του το μεγαλείο.

 

Ένα νέο μέλος προστίθεται στην οικογένεια των Vκινητήρων της JaguarΜε 495 άλογα και 625 Nm ροπής το μοντέλο F-TYPE V8 S έχει απίστευτη αναλογία ροπής – βάρους με 375Nm/τόνο, με επιτάχυνση 0-100km σε 4,3’’ και με ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 300km/h με εκπομπές 259gr/km.

 

Οι Jaguar πάντα ήταν καμπυλόγραμμες και μυώδεις και η F-Type δεν αποτελεί εξαίρεση, σχεδιασμένη από «2 καρδιές» που σχηματίζουν τα εμπρός και τα πίσω φτερά.

Το εσωτερικό εμπνευσμένο από τα πιλοτήρια μαχητικών αεροπλάνων, τα χειριστήρια είναι ομαδοποιημένα εργονομικά και κατά λειτουργία.

 

Με την F-Type, η ομάδα μηχανικών της Jaguar εστίασε στη δυναμική οδήγηση περισσότερο από ποτέ. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα κάθε μηχανικός είχε πολύ υψηλούς στόχους: κάθε ένας από αυτούς επιτεύχθηκε  και σε πολλές περιπτώσεις πολλοί εξ αυτών ξεπεράστηκαν, δίνοντας στην F-Type τα κορυφαία sport χαρακτηριστικά που διαθέτει.


Η Jaguar Land Rover έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα ηγεσίας για να δώσουν ζωή στα μεγαλεπήβολα μελλοντικά πλάνα της μάρκας. Εδώ ο πελάτης είναι η καρδιά σε ότι κάνουμε.Μία εταιρεία που οδηγείται από το σχεδιασμό, την τεχνολογία και την καινοτομία.  

Μια εταιρία με μοναδικό παρελθόν, εντυπωσιακό παρόν και σπουδαίο μέλλον.