Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

TOYOTA YARIS HYBRID: Κατανάλωση σε ελάχιστο βαθμό!



 Το νέο Yaris Hybrid είναι το πρώτο πλήρως υβριδικό όχημα της Ευρωπαϊκής κατηγορίας B. Η ναυαρχίδα της σειράς Yaris αντιπροσωπεύει μία νέα και μοναδική πρόταση στη μεγαλύτερη σε όγκο πωλήσεων Ευρωπαϊκή κατηγορία, και θα προσφέρει τα πλεονεκτήματα της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας σε ένα κοινό ευρύτερο από ποτέ.
Το Yaris είναι το Ευρωπαϊκό best seller της Toyota με πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 2,5 εκατομμύρια οχήματα. Τώρα είναι το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας B που προσφέρει στους πελάτες δυνατότητα να επιλέξουν από 3 διαφορετικούς τύπους κινητήρων – πλήρως υβριδικό, diesel ή βενζίνης.
Συνδυάζοντας την ευφυή διάταξη χώρων και την ευελιξία του Yaris στην πόλη με τη μοναδική οδηγική εμπειρία και απόδοση του Toyota Hybrid Synergy Drive® (HSD), το Yaris Hybrid είναι ένα νέο σημαντικό βήμα στην επέκταση της Ευρωπαϊκής στρατηγικής πλήρως υβριδικών μοντέλων της εταιρίας.
Με μειωμένη κατανάλωση, χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ισχυρή επιτάχυνση, υψηλή ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες EV, αντιπροσωπεύει το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης.
Ο νέος κινητήρας έχει βελτιστοποιηθεί για να μπορεί να τοποθετηθεί στις συμπαγείς και μελετημένες διαστάσεις του αυτοκινήτου, χωρίς να υπονομεύεται η ποιότητα ή απόδοση κάποιου συστήματος, η άνεση των επιβατών ή να περιορίζεται ο χώρος αποσκευών. Το μειωμένων διαστάσεων υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν πλήρως ανασχεδιασμένο βενζινοκινητήρα 1.5L με ένα ελαφρύτερο, πιο συμπαγή ηλεκτροκινητήρα, κιβώτιο μετάδοσης, εναλλάκτη (inverter) και μπαταρία.
Ο πολύ αποδοτικός κινητήρας πετυχαίνει βέλτιστη ισορροπία επιδόσεων και κατανάλωσης/εκπομπών CO2 στην κατηγορία B. Καταναλώνει κατά μέσο όρο μόλις 3,5 l/100 km και έχει τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην κατηγορία, μόνο 79 g/km, ενώ επιτρέπει εκτεταμένη χρήση της ηλεκτρικής λειτουργίας για μηδενικές εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx), μικροσωματιδίων (PM) και Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2).
Με την καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία στον αστικό κύκλο, το Yaris Hybrid αντιπροσωπεύει την καλύτερη πρόταση αστικής μετακίνησης σε μία εποχή όπου οι τιμές καυσίμων σκαρφαλώνουν στα ύψη. Δεδομένα εσωτερικών δοκιμών δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό του χρόνου και της απόστασης του ταξιδιού μπορεί να γίνει με τον κινητήρα σβηστό, που συνεπάγεται σημαντικά πλεονεκτήματα στην κατανάλωση καυσίμου.
Το Yaris Hybrid που θα διεκδικήσει το 20% όλων των πωλήσεων Yaris στην Ευρώπη δεν είναι ένα εξειδικευμένο μοντέλο. Κάθε άλλο: αντιπροσωπεύει μία φρέσκια, μοναδική εναλλακτική πρόταση για απαιτητικούς οδηγούς πόλεων που αναζητούν μία νέα εμπειρία οδήγησης και ιδιοκτησίας από το αυτοκίνητό. βεβαίως τα 17.500 ευρώ της τιμής του δεν είναι λίγα...
Το Yaris Hybrid συνδυάζει τα χειροπιαστά πλεονεκτήματα της προηγμένης τεχνολογίας, των χαμηλών ρύπων και του ασυναγώνιστου κόστους χρήσης με ένα νέο, ξεκούραστο και αθόρυβο οδηγικό στυλ. Το HSD σύστημα αποδεικνύει ότι η οδηγική απόλαυση δεν γίνεται απαραίτητα σε βάρος της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και του χαμηλού λειτουργικού κόστους, ενώ διαθέτει υψηλή αξία μεταπώλησης όπως όλα τα μοντέλα Toyota Hybrid.
Καθώς στην Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK) ήδη συναρμολογούνται πλήρως υβριδικά οχήματα Toyota, η παραγωγή του Yaris Hybrid στο εργοστάσιο της Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) καθιστά την Toyota το μοναδικό κατασκευαστή με δύο παραγωγικές μονάδες για την κατασκευή πλήρως υβριδικών οχημάτων επί Ευρωπαϊκού εδάφους,  κάτι που ενισχύει τη δέσμευση της εταιρίας στην τοπική, τεχνολογικά προηγμένη παραγωγή.
Μετά το λανσάρισμα του Auris Hybrid, το Yaris Hybrid είναι το δεύτερο βασικό μοντέλο Toyota με τεχνολογία HSD. Από το 2012, η υβριδική γκάμα Toyota θα περιλαμβάνει πέντε μοντέλα: Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Prius, Prius+ και Prius Plug-in Hybrid.