Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πρεμιέρα του Cruze SW στην έκθεση της Γενεύης


Στην επικείμενη 82η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η Station Wagon έκδοση του Chevrolet Cruze. Αυτή η νέα εκδοχή αμαξώματος έρχεται να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ την οικογένεια του Cruze, η οποία με το 4θυρο και το 5θυρο έχει ήδη ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο πωλήσεις, και να προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή σε όσους έχουν τους χώρους ψηλά στην λίστα με τις προτεραιότητες τους.

Το Cruze SW θα φτάνει σε μήκος τα 4,67 μ. και θα προσφέρει ένα τεράστιο χώρο αποσκευών, η χωρητικότητα του οποίου θα κυμαίνεται από τα 500 έως και τα 1.500 λίτρα. Παράλληλα, τα χαρακτηριστικά που ήδη έχουν αναδειχτεί ως βασικά πλεονεκτήματα του Cruze, όπως η ιδιαίτερα ευρύχωρη καμπίνα, η εξαιρετική ποιότητα κύλισης, το υψηλότατο επίπεδο εξοπλισμού και η κορυφαία ασφάλεια, θα κάνουν την έκδοση Station Wagon μια ιδανική οικογενειακή επιλογή.

Αξίζει να υπογραμμιστεί επίσης ότι η βελτίωση στο Cruze SW δεν θα είναι μόνο «χωροταξική». Παράλληλα με την εισαγωγή στην αγορά του νέου αμαξώματος θα έχουμε και την εμφάνιση δύο νέων και πολλά υποσχόμενων κινητήρων. Μιλάμε για το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ βενζίνης που από τα 1,4 λίτρα θα αποδίδει 140 ίππους και φυσικά για τον καινούργιο πετρελαιοκινητήρα των 1,7 λίτρων με απόδοση 132 ίππων και μέγιστη ροπή που θα φτάνει στα 300 Nm μόλις από τις 2.000 σ.α.λ.

Ένα ακόμα καινούργιο χαρακτηριστικό για την οικογένεια του Cruze που θα δούμε για πρώτη φορά στην Γενεύη θα είναι το νέο σύστημα Multimedia της Chevrolet, το οποίο θα ονομάζεται My Link. Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα πολυμέσων θα μπορεί να συνδέεται ενσύρματα (μέσω θύρας USB) ή ασύρματα (μέσω Bluetooth ή Wi-Fi) με έως και 10 ηλεκτρονικές συσκευές, αναπαράγοντας το λειτουργικό τους πρόγραμμα στην μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής που θα είναι τοποθετημένη στη κεντρική κονσόλα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οδηγός θα μπορεί συνδέσει εύκολα και γρήγορα ένα Smartphone ακούγοντας την μουσική που έχει αποθηκευμένη σε αυτό, βλέποντας φωτογραφίες ή video ή πολύ απλά πραγματοποιώντας hands free κλήσεις. Παράλληλα θα μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί όποια applications διαθέτει στην συσκευή του όπως για παράδειγμα ένα ηλεκτρονικό σύστημα πλοήγησης, χωρίς να χρειάζεται να εξοικειωθεί με νέα χειριστήρια καθώς αυτό που θα βλέπει στην οθόνη του αυτοκινήτου θα είναι το ίδιο ακριβώς που θα έβλεπε στην συσκευή του.

Το νέο SUV της Porsche θα ονομάζεται Macan

Το νέο σπορ αυτοκίνητο της Porsche στην κατηγορία SUV ονομάστηκε Macan. Macan είναι η ινδονησιακή λέξη για την τίγρη, η οποία συνδυάζει ευλυγισία, ισχύ, γοητεία και δυναμική – βασικά χαρακτηριστικά του νέου off-road μοντέλου της εταιρείας.

"Το Macan συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σπορ αυτοκινήτου με τα οφέλη ενός SUV και είναι μια γνήσια Porsche", δήλωσε ο Bernhard Maier, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Porsche AG. "Το όνομα μιας νέας Porsche πρέπει να ταιριάζει με τη μάρκα, να είναι εύηχο σε πάρα πολλές γλώσσες και διαλέκτους, προκαλώντας ταυτόχρονα θετικούς συνειρμούς."

Αποτελώντας την πέμπτη σειρά μοντέλων της Porsche, το Macan διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη Στρατηγική με Ορίζοντα το 2018, με την οποία η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει την γκάμα των μοντέλων επίσης. Η επιδίωξη επίσης Porsche με το Macan είναι το μοντέλο αυτό να μιμηθεί την επιτυχία του Cayenne. Το νέο SUV θα αρχίσει να βγαίνει από επίσης γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Λειψίας το 2013. Για το σκοπό αυτόν, το εργοστάσιο επεκτείνεται, ώστε να κατασκευαστούν πλήρεις εγκαταστάσεις παραγωγής με γραμμή συναρμολόγησης αμαξωμάτων και βαφείο. Πρόκειται για μια επένδυση 500 εκατ. ευρώ, σε ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της εταιρικής ιστορίας της Porsche. Μεσοπρόθεσμα, στο εν λόγω εργοστάσιο Porsche θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Οι ονομασίες που χρησιμοποιεί η Porsche για τα μοντέλα επίσης σχετίζονται άμεσα με το κάθε μοντέλο και τα χαρακτηριστικά του: το όνομα Boxster είναι συνδυασμός του κινητήρα μπόξερ (boxer) και της λέξης roadster, το Cayenne παραπέμπει στην ακρίβεια, η Cayman είναι ευέλικτη, ενώ η Panamera είναι κάτι περισσότερο από ένα Gran Turismo, αφού θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα μεγάλων αποστάσεων Carrera Panamericana.

H Mazda στην Έκθεση της Γενεύης

Η Mazda πρόκειται να κάνει τα αποκαλυπτήρια του concept αυτοκινήτου TAKERI – ενός μεσαίου sedan επόμενης γενιάς με την μοναδική τεχνολογία πέδησης i-ELOOP- στην διεθνή έκθεση της Γενεύης 2012. Θα παρουσιαστεί μαζί με το Mazda CX-5 ,το νέο compact 4x4 SUV της Mazda, που ενσωματώνει την επαναστατική τεχνολογία SKYACTIV*, με την ειδική έκδοση Mazda MX-5 “Άνοιξη 2012” που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά καθώς και με μία σειρά τεχνολογιών και μοντέλων παραγωγής.
Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία “KODO – Soul of Motion” εφαρμόζεται στο concept TAKERI και φέρνει μία δυναμική και γοητευτική αισθητική στα οχήματα sedan. Το ΤΑΚΕRI δίνει μία πρώτη γεύση για την μελλοντική κατεύθυνση της Mazda σχετικά με τα sedan οχήματα, ακολουθώντας το όραμα του Mazda SΗΙΝΑRI, ένα συναρπαστικό 4-θυρο sport coupe concept αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Γενεύη. Πέρα από την εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση του, το ΤΑΚΕRI εξοπλίζεται και με τον νέο κινητήρα SKYACTIV-D diesel υψηλής απόδοσης με σύστημα i-stop idle-stop και 6-τάχυτο αυτόματο SKYACTIV-Drive κιβώτιο.
SKYACTIV-G βενζοκινητήρας, SKYACTIV-D κινητήρας Diesel, SKYACTIV-Drive αυτόματο κιβώτιο, SKYACTIV-MT χειροκίνητο κιβώτιο, SKYACTIV-Αμάξωμα και SKYACTIV-Πλαίσιο.
Το ΤAKERI στοχεύει στην υψηλότερη ενεργειακή απόδοση χωρίς όμως να κάνει συμβιβασμούς στην Ζoom-Zoom φιλοσοφία της Mazda. Πιο συγκεκριμένα, είναι το πρώτο αυτοκίνητο που εξοπλίζεται με το σύστημα i-ELOOP (Intelligent Energy Loop). Το σύστημα αυτό είναι το πρώτο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα που χρησιμοποιείται από την Mazda και μπορεί να μετατρέψει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική κατά την διάρκεια της επιβράδυνσης και να την αποθηκεύσει σε πυκνωτές. Η ενέργεια αυτή στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να μειώσει το ηλεκτρικό φορτίο του κινητήρα και αυξάνει την οικονομία καυσίμου έως και 10% χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση.

Mazda MX-5 Special Edition Spring 2012

Το ολοκαίνουργιο CX-5 είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που ενσωματώνει την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Mazda “ KODO – Soul of Motion” καθώς και την τεχνολογία SKYACTIV σε επίπεδο κινητήρα, κιβωτίου, αμαξώματος αλλά και πλαίσιου. Έτσι, το CX-5 καταφέρνει όχι μόνο να προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις αλλά και άμεσο και προβλέψιμο κράτημα, υψηλή ποιότητα κύλισης και εξαιρετική ασφάλεια. Η κατανάλωση καυσίμου καθώς και οι εκπομπές CO2 είναι από τις χαμηλότερες της κατηγορίας εξ’ αιτίας του μειωμένου βάρους, της αεροδυναμικής σχεδίασης, των οικονομικών κινητήρων (όλοι περιλαμβάνουν i-stop) και του κιβωτίου SKYACTIV.
Στο νέο MX-5 Special Edition Άνοιξη 2012 έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και την αισθητική καθώς και στον εξοπλισμό συμπεριλαμβάνοντας χρωμιωμένο εσωτερικό και εξωτερικό πλαίσιο εμπρός φώτων, χρωμιωμένο εξωτερικό περίγραμμα εμπρός προβολέων και δερμάτινη επένδυση χρώματος “Havana Brown” στο εσωτερικό. Αυτή η νέα έκδοση θα εισαχθεί μόνο στην ευρωπαϊκή αγορά και θα είναι διαθέσιμο με μαλακή ή αποσπώμενη σκληρή οροφή* σε τέσσερεις χρωματικές επιλογές Radiant Ebony, Crystal White Pearl, Metropolitan Grey και Brilliant Black. Επιπρόσθετα, αναφορικά με το ηχοσύστημα, η Special Edition Άνοιξη 2012 θα είναι η πρώτη έκδοση MX-5 που θα ενσωματώνει σύστημα πλοήγησης.
Η Mazda στην 82η Διεθνή Έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει την νέα τεχνολογία SKYACTIV καθώς και όλα τα τρέχοντα μοντέλα. Οι μέρες για τον Τύπο είναι 6-7 Μαρτίου και η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό 8-18 Μαρτίου.
Κύρια εκθέματα στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης 2012
Νέα εκθέματα
Mazda TAKERI (Πανευρωπαϊκή Πρεμιέρα)
Mazda CX-5
Mazda MX-5 Special Edition Άνοιξη 2012 (Πρεμιέρα)
Τεχνολογικά Εκθέματα
SKYACTIV-D κινητήρας πετρελαίου
SKYACTIV-G κινητήρας βενζίνης άμεσου ψεκασμού
SKYACTIV-Drive αυτόματο κιβώτιο
SKYACTIV-MT χειροκίνητο κιβώτιο
i-ELOOP σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση
Οθόνη CX-5 “X-ray”
Τρέχοντα Μοντέλα
Mazda2, Mazda3, Mazda5, Mazda6, Mazda MX-5