Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΝΕΟ RENAULT CAPTUR ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ SUV ΤΟΥ2014!


Το νέο Renault Captur έλαβε το βραβείοκαλύτερου SUV για το 2014 από το διάσημο γαλλικό site Largus. Μεταξύ των υποψήφιων αυτοκινήτων για τον τίτλο του καλύτερου SUV της χρονιάς, ήταν και τα Peugeot 2008 και το BMWX5.

Μετά το βραβείο που κέρδισε το Clio το 2013 στην κατηγορία Β, το Captur είναι το δεύτερο κατά σειρά αυτοκίνητο που χάρισε στη Renault ακόμη μια πρωτιά στα βραβεία Largus που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το 2008.

Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από έγκριτους δημοσιογράφους καθώς και εξειδικευμένους αναλυτές του κλάδου του αυτοκινήτου.

Τα βασικά κριτήρια με βάση τα οποία αξιολογήθηκαν τα υποψήφια αυτοκίνητα ήταν η σχέση εξοπλισμού-τιμής, το κόστος χρήσης, η τιμή μεταπώλησης, η κατανάλωση καυσίμου, οι εκπομπές CO καθώς και το σύνολο των πλεονεκτημάτων του μοντέλου.


To Chevrolet Spark “Ασφαλέστερο Αυτοκίνητο της Κατηγορίας του για το 2014


 

Η μεγάλη έμφαση που δίνει η Chevrolet στο θέμα της ασφάλειας υπογραμμίζεται για μια ακόμα φοράαπό τη διάκριση του Spark ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του.

 

To Chevrolet Spark είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του, που κατάφερε να περάσει τηδοκιμή πρόσκρουσης του Αμερικάνικου Ινστιτούτου IIHS (Insurance Institute for Highway Safety).Απέσπασε έτσι, τον τίτλο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου της κατηγορίας του για το 2014 (Top Safety Pick).

 

Σημαντικό ρόλο στην εξαιρετική επίδοση του Spark έχει σίγουρα παίξει η εξελιγμένη δομή του αμαξώματος, ενώ ιδιαίτερα σημαντικός είναι βέβαια και ο στάνταρ εξοπλισμός ασφαλείας, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τους έξι συνολικά αερόσακους και το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου ευστάθειας (ESC).

 

Αξίζει να υπογραμμιστεί βέβαια, ότι οι επιτυχίες του Spark στους τομείς της παθητικής και της ενεργητικής ασφάλειας μόνο συγκυριακές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς η Chevrolet έχει επενδύσει τεράστια ποσά στην εξέλιξη και την υιοθέτηση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας.