Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Αξιόπιστα τα Toyota και Lexus

Στην έρευνα του Which? Car για το 2010 που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, τα αυτοκίνητα Toyota και Lexus έδωσαν μαθήματα αξιοπιστίας διεκδικώντας τις τέσσερις πρώτες θέσεις στην κατηγορία ‘μεταχειρισμένο μεγάλο αυτοκίνητο’. Στην κατηγορία ‘καινούργιο μεγάλο αυτοκίνητο’, δύο οχήματα Toyota βρέθηκαν στην πρώτη πεντάδα.

Την 1η θέση στην κατηγορία “μεταχειρισμένο μεγάλο αυτοκίνητο” κατέλαβε η δεύτερη γενιά του Toyota Prius με ποσοστό αξιοπιστίας 86%. Η προηγούμενη και η τρέχουσα γενιά του Lexus IS κατατάχθηκαν στη 2η και την 3η θέση με ποσοστό αξιοπιστίας 84% και 81% αντίστοιχα. Η δεύτερη γενιά του Toyota Avensis ολοκλήρωσε την επιτυχημένη τετράδα με σκορ αξιοπιστίας 81%.
Το τρέχον Toyota Prius ήρθε δεύτερο στην κατηγορία “καινούργιο μεγάλο αυτοκίνητο” με ποσοστό αξιοπιστίας 95%. Το Toyota Avensis ήρθε τρίτο με σκορ 92% στην ίδια κατηγορία.
Περίπου 70.000 Βρετανοί οδηγοί απάντησαν στην Έρευνα του Which? Car για το 2010 - μία από τις μεγαλύτερες του είδους στη Βρετανία. Τα καινούργια αυτοκίνητα της λίστας ήταν νέα μοντέλα της αγοράς το 2010 ηλικίας μέχρι τριών ετών, ενώ τα μεταχειρισμένα ήταν τεσσάρων έως οκτώ ετών.
Στην έρευνα δικαιούνται να συμμετέχουν όλοι οι οδηγοί της Βρετανίας μέσω του Which? website. Αυτή τη στιγμή έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστοιχη έρευνα για το 2011.