Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

TOYOTA AURIS HSD
Βραβεία και διακρίσεις

Το Auris HSD ψηφίστηκε ‘WhatGreenCar of the Year 2010’ από μία επίλεκτη ομάδα Βρετανών κορυφαίων ειδικών στο χώρο της πράσινης μετακίνησης και του περιβάλλοντος. Το πλήρως υβριδικό της Toyota ξεχώρισε ανάμεσα στα αυτοκίνητα της δοκιμής για το εξελιγμένο του σύστημα κίνησης, τις προηγμένες επιλογές ελέγχου του οδηγού, την προσιτότητα και τη mainstream εμφάνιση’.

Το Auris HSD σημείωσε επίσης επιτυχία στα φετινά Αυστριακά βραβεία Autoreview και κατατάχθηκε δεύτερο στην κατηγορία ‘Alternative Powertrain’, και πρώτο σαν μοντέλο mainstream.
Η λέσχη οδηγικής ασφάλειας Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V. (ADAC) πρόσφατα διοργάνωσε το Auris Hybrid Eco Challenge. 25 ερασιτεχνικές και επαγγελματικές ομάδες που επιλέχθηκαν από 4000 υποψηφίους αγωνίστηκαν για να πετύχουν τη χαμηλότερη δυνατή μέση κατανάλωση καυσίμου. Η ομάδα που κέρδισε κατανάλωσε 3,86 l/100 km στο μικτό κύκλο, 4,4l/100km στον ανοιχτό δρόμο, και μόλις 2,66l/100km σε αστικές συνθήκες οδήγησης.
Επιπλέον, το Auris HSD βαθμολογήθηκε με άριστα, 5 αστέρια στο EcoTest του ADAC. Συγκεντρώνοντας συνολικά 94 βαθμούς, το πλήρως υβριδικό μοντέλο της Toyota κέρδισε το υψηλότερο σκορ που έχει επιτευχθεί ποτέ σ’ αυτό το πολύ έγκυρο περιβαλλοντικό τεστ. Στις δύο κατηγορίες αξιολόγησης του EcoTest, απόδοση καυσίμου και μόλυνση περιβάλλοντος, το Auris HSD πήρε 44 βαθμούς για την απόδοση καυσίμου, και άριστα -50 από 50- στην κατηγορία περιβαλλοντικής μόλυνσης.
Από τότε που το ADAC παρουσίασε το EcoTest το 2002, έχουν δοκιμαστεί πάνω από 100 μοντέλα. Μέχρι σήμερα, 5 αστέρια – που αντιστοιχούν σε πάνω από 90 βαθμούς – έχουν απονεμηθεί σε επτά μόλις μοντέλα. Με αυτό αποτέλεσμα - ρεκόρ, το Auris HSD γίνεται το πιο περιβαλλοντικά συμβατό αυτοκίνητο που έχει δοκιμάσει ποτέ η ADAC.
Ένας τίτλος για το Peugeot iOn
Στο 100% ηλεκτρικό Peugeot iOn απονεμήθηκε το βραβείο Grünes Lenkrad 2010 ("Πράσινο Τιμόνι"), πρώτο ανάμεσα σε 20 υποψηφιότητες που είχαν επιλεγεί για τη συμβολή τους στο περιβάλλον.
Το βραβείο Grünes Lenkrad είναι αποκλειστικά για περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και καθιερώθητο 2007 ως μέρος του γνωστού βραβείου Goldenes Lenkrad ("Χρυσό Τιμόνι"), αυτοκινητιστική διάκριση που απονέμεται για 34 χρόνια από τον εκδοτικό όμιλο Axel Springer.
Για τον τίτλο του 2010, οι αναγνώστες του Auto Bild και του Bild am Sonntag επέλεξαν πέντε από τις είκοσι διαφορετικές υποψηφιότητες – οχήματα, πρωτότυπα, τεχνολογίες – με κοινό παρονομαστή να έχουν αφήσει το σημάδι τους το 2010 με την πρότασή τους ή για την συμβολή τους στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος του Αυτοκινήτου.
Μία διεθνής κριτική επιτροπή από ειδικούς σε θέματα αυτοκινήτου και περιβάλλοντος, με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργού Περιβάλλοντος, έπρεπε να επιλέξει τον νικητή από τις πέντε υποψηφιότητες, και απένειμε το βραβείο Grünes Lenkrad 2010 στο Peugeot iOn.
Ξεκινώντας την εμπορική του κυκλοφορία το Δεκέμβριο 2010, το Peugeot iOn είναι το πρώτο νέας γενιάς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παρουσιάζεται στην Ευρώπη.
Αθόρυβο, ευέλικτο και εύκολο στη χρήση, αποτελεσματικό χάρη στον ηλεκτρικό του κινητήρα που αναπτύσσει ισχύ 47 kW (64 hp), το μήκους 3.48 m αστικό όχημα προσφέρει στους τέσσερις επιβάτες του μία απλή και ήρεμη οδήγηση με υψηλά κριτήρια άνεσης και ασφάλειας.
Χάρη στην αποτελεσματική διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας από την μπαταρία ιόντων λιθίου, το Peugeot iOn έχει λειτουργική αυτονομία 150 km.
Διαθέσιμο με μηνιαίο κόστος ενοικίασης κάτω από €500 (στις χώρες που διατίθεται το αυτοκίνητο), που περιλαμβάνει πολλές υπηρεσίες συντήρησης και παροχής βοήθειας, το iOn, 100% ηλεκτρικό, 100% πραγματικό, είναι η λύση της Peugeot στις νέες προκλήσεις της αστικής μετακίνησης.
Μετά το Öko Globe και το eCar Tec Award, το Grünes Lenkrad είναι το τρίτο βραβείο που κερδίζει το Peugeot iOn στη Γερμανία το 2010.
Η ΣΠΡΙΝΤΕΡ ΤΗΣ ΤΗΣ HONDA ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ

Η Rochelle Gilmore, αρχηγός της Lotto Honda Ladies Team, κατέκτησε τη νίκη και ένα χρυσό μετάλλιο στον Αγώνα Δρόμου στα πλαίσια των 2010 Commonwealth Games (Αγώνες Κοινοπολιτείας 2010).

Η Gilmore, η οποία συμμετείχε στον πρώτο της αγώνα BMX σε ηλικία τριών ετών, συνδυάζει τώρα την αγωνιστική ποδηλασία με μία επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα η οποία περιλαμβάνει τη δική της ετικέτα ρούχων. Τους καλοκαιρινούς μήνες εργάζεται και προπονείται στην Ιταλία, παίρνοντας μέρος σε αγώνες σε όλη την Ευρώπη με την Lotto Honda Cycling Team.