Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Το Korres Project P4 στο Τατόϊ με οδηγό τον Βασίλη Ορφανό

Την Κυριακή, 16/6 στο πλαίσιο του αγώνα κλασσικών αυτοκινήτων που διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΛΠΑ), παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το πρωτότυπο αυτοκίνητο παντός εδάφους του Δημήτρη Κορρέ.

Το Korres Project P4 είναι το πρώτο ελληνικό supercar και το πρώτο παγκοσμίως αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων παντός εδάφους. Το όχημα είναι το αποτέλεσμα 12ετούς μελέτης, έρευνας και της κατασκευής μια σειράς πρωτοτύπων από μια μικρή ομάδα Ελλήνων μηχανικών.

Συνοπτικά, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά έχουν ως εξής:

 

Κυβισμός:                                            7.000 κ.εκ.

Ισχύς:                                                  505 ίπποι

0-100 χλμ./ώρα:                                  3,8 δλ.

Τελική ταχύτητα:                                 300 χλμ./ώρα

Μετάδοση:                                           στους 4 τροχούς

 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο Β. Ορφανός οδήγησε το PROJECT 4 και σε άσφαλτο και κατά την διέλευση ειδικά διαμορφωμένων εμποδίων. Ο γνωστός οδηγός με τη μεγάλη του εμπειρία σε αγωνιστική οδήγηση αντοχής εκτός δρόμου (μετά από έξι συμμετοχές του στο Rally Dakar στις οποίες διέσχισε τις ερήμους Σαχάρα, Ατακάμα και την οροσειρά των Άνδεων) δήλωσε ότι «…το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, χάρη στην ανάρτηση που διαθέτει, προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά πρόσφυσης στο χώμα, διατηρώντας ταυτόχρονα και τη δυνατότητα υψηλών επιδόσεων και σε άσφαλτο ή σε πίστα. Το γεγονός αυτό, καθιστά το Korres Project P4 μοναδικό στον κόσμο!»

Ήταν μια ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή, με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το πρώτο, εδώ και αρκετές δεκαετίες, αυτοκίνητο αποκλειστικά ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, σε έναν ιστορικό για τους ελληνικούς αγώνες χώρο.