Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

GREAT WALL στην Ελλάδα από την Agripan AE

Τα αυτοκίνητα Great Wall στην Ευρώπη είναι γεγονός! Τα πρώτα μοντέλα “Made in Europe  έφθασαν  στην χώρα μας.
 Η πρώτη γνωριμία των εκπροσώπων των μαζικών μέσων επικοινωνίας με τα μοντέλα GreatWall έγινε σήμερα. Τα νέα μοντέλα παρουσίασε η εισαγωγική εταιρεία  Agripan A.E. που ανήκει στον όμιλο ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΙΤΗ . Η εταιρεία  εισάγει και  εκπροσωπεί την μάρκα Great Wall  στην χώρα μας.
 Η GREAT WALL MOTORS Co. Ltd, είναι η πρώτη καταξιωμένη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας , Νο 1 σε πωλήσεις σε SUV και PICK UP  και η μοναδική που απέκτησε έγκριση τύπου Ευρωπαικής ΄Ενωσης WVTA.
Ιδρύθηκε το 1984 και μέσα σε λίγα χρόνια εφαρμόζοντας την εταιρική  της φιλοσοφία της σταθερής  και προοδευτικής εξέλιξης , έγινε παγκόσμια εξαγωγική δύναμη με πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλες τις Ηπείρους.
Η Ευρώπη, η Κεντρική και Νότιος Αμερική, η Μέση Ανατολή, η Ρωσία και Αυστραλία, η Νότιος Αφρική και η Χιλή είναι από τις πιο σημαντικές αγορές.
 Διαθέτει πάνω από 800  ξεχωριστά δίκτυα πωλήσεων τα οποία απλώνονται σε
80 χώρες σε όλο τον κόσμο.
 H αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motors, σαν ηγέτης στην κατασκευή SUV και PICK UP   και εταιρεία με ιδιωτικά κεφάλαια είναι εγγεγραμμένη στα χρηματιστήρια του Hong Kong και της ηπειρωτικής Κίνας.
 Σήμερα διαθέτει περισσότερες από 30 θυγατρικές και απασχολεί περισσότερους από 48,000 υπαλλήλους. Το 2005 ολοκλήρωσε το εργοστάσιο παραγωγής 100.000 αυτοκινήτων και  έθεσε τα θεμέλια  νέου εργοστάσιο με δυνατότητα  παραγωγής 200,000 οχημάτων.

Η Great Wall Motors, σε συνεργασία με την Litex κατασκευάζει 5 διαφορετικά μοντέλα στη Βουλγαρία, αρχής γενομένης από το Voleex C10, ένα πεντάθυρο χάτσμπακ, με γνώριμο σχήμα…
Το επιχειρηματικό εγχείρημα της Great Wall είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, ειδικά σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης. Για να πετύχει, θα πρέπει να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές για τα αυτοκίνητά της και οι διαπραγματεύσεις με την Agripan είναι σκληρές. Πάντως το C10 στη Βουλγαρία έχει 7.600 ευρώ!
Τα λοιπά μοντέλα είναι τα C20 (υπερυψωμένο SUV χωρίς τετρακίνηση), C30 (κλασικό τετράθυρο), Hover H6 (SUV) και Steed (Pick up), τα οποία όλα σταδιακά θα διατίθενται στην ελληνική αγορά. Αρχικά ο κινητήρας των C είναι 1.5, 100 ίππων, ενώ στην περίπτωση του SUV και του Pick Up turbo diesel 2.0 λίτρων 150 ίππων.  
Οι κινητήρες είναι προδιαγραφών Euro 5 και τα αυτοκίνητα θα πωλούνται με πενταετή  εγγύηση, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμο και σύστημα υγραεριοκίνησης.