Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Honda CRZ: Το πιο ασφαλές Supermini για το 2010

To Honda CRZ κέρδισε την πρώτη θέση στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, στην κατηγορία των Supermini και επιλέχθηκε ως ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στον τομέα της παθητικής ασφάλειας για το 2010 σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό του Euro NCAP .

Προκειμένου να καταταγεί στην πρώτη θέση της παθητικής ασφάλειας το Honda CRZ πήρε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες αξιολόγησης του crach-test και τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστεριών συνολικά.
Η επιβράβευση αυτή για CRZ απποδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της Honda σε όλα τα μοντέλα της, η οποία ενσωματώνεται στη φράση «Ασφάλεια για όλους». Ασφάλεια για τον οδηγό, αλλά και ασφάλεια για τους επιβάτες, τους πεζούς και τους επιβαίνοντες στα άλλα αυτοκίνητα. Η Honda θα συνεχίσει να εφοδιάζει όλα τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες της με τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα ασφάλειας καθώς στόχος της δεν είναι τίποτε λιγότερο από την ασφάλεια όλων όσων μοιράζονται τους δρόμους στην κοινωνία μας.
Από το 2009 που ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης και τα 5 μοντέλα της Honda έχουν αξιολογηθεί με τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστεριών.Το ισχύον καθεστώς βαθμολόγησης των αυτοκινήτων από το Euro NCAP εστιάζει στη συνολική ασφάλεια των αυτοκινήτων καθώς το νέο μοντέλο αξιολόγησης που εγκαινιάστηκε το Φεβρουάριο του 2009 χρησιμοποιεί ένα σταθμισμένο αποτέλεσμα, συνδυάζοντας πολλούς τομείς ασφαλείας ενός αυτοκινήτου: προστασία ενηλίκων (50%), παιδιών (20%) και πεζών (20%) με ύπαρξη συστημάτων υποστήριξης ασφαλείας (10%).
Το προηγούμενο έτος, το 2010 το Euro NCAP δοκίμασε συνολικά 29 αυτοκίνητα, εκ των οποίων μόνο το 65% βαθμολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία των 5 αστεριών, νούμερο που είναι κατά 25% μικρότερο συγκριτικά με το 2009, όπου το 90% είχε βαθμολογηθεί με 5 αστέρια, γεγονός που δείχνει ότι τα κριτήρια αξιολόγησης των αυτοκινήτων έχουν γίνει πιο αυστηρά.

Σημαντικό βραβείο για Toyota

Η Toyota τιμήθηκε με το «Χρυσό» βραβείο του ανεξάρτητου γερμανικού οργανισμού τεχνικών ελέγχων, TÜV για το Prius, το πλήρως υβριδικό μοντέλο της, σε τελετή απονομής βραβείων που διοργανώθηκε στο Βερολίνο στις 25 Ιανουαρίου, 2011.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της δημοσίευσης της Αναφοράς TÜV 2011 τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου η Toyota αναδείχτηκε η πιο επιτυχημένη μάρκα με 17 αυτοκίνητα στην πρώτη δεκάδα, σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και με διαφορετικά μοντέλα.
Στην τελευταία αναφορά του πιο έγκυρου γερμανικού οργανισμού τεχνικών ελέγχων, το Prius κατέκτησε τη Νο1 θέση στην κατηγορία του, για οχήματα ηλικίας 2–3 ετών με ποσοστό βλαβών μόνο 2,2%. Το Toyota Auris επικράτησε με μικρή διαφορά στη 2η θέση της κατηγορίας, με αντίστοιχο ποσοστό μόλις 2,3% όταν ο μέσος όρος είναι περίπου 5,5%. Τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της οικογένειας Toyota στην αναφορά TÜV ήταν τα Avensis, Corolla Verso, RAV4 και Yaris.
Η ετήσια αναφορά TÜV που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά πριν από τέσσερις δεκαετίες έχει γίνει ένας χρήσιμος οδηγός για τους πελάτες, καθώς παρουσιάζει τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία και συνολική ποιότητα των οχημάτων που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.
Οι περισσότεροι από τους υποχρεωτικούς τεχνικούς ελέγχους στη Γερμανία πραγματοποιούνται μέσω διαφόρων φορέων του οργανισμού TÜV. Η αναφορά TÜV 2011 βασίζεται σε 7,25 εκατομμύρια οχήματα περίπου που επιθεώρησε ο TÜV από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2010.
Η πρώτη γενιά του καινοτόμου Prius της Toyota λανσαρίστηκε αρχικά στην Ιαπωνική αγορά το 1997. Από τότε, οι συνολικές πωλήσεις και των τριών γενιών του Prius ανέρχονται στα 2,1 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως. Το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Prius έγινε το 2000, με τις αθροιστικές πωλήσεις να φτάνουν τις 213.000 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2010