Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ανανεωμένο το MINI για το 2011

Λίγους μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία της νέας οικογένειας MINI και του MINI Countryman, το ξεκίνημα του 2011 έφερε ένα νέο κύμα οδηγικής απόλαυσης και ατομικότητας με το γνώριμο, premium στυλ ΜΙΝΙ. Το MINI Cooper SD, το οποίο αναμένεται την άνοιξη του 2011, θα είναι η ισχυρότερη έκδοση diesel της γκάμας. Ο νέος δίλιτρος κινητήρας με 105 kW/143 hp – διατίθεται για τα MINI, MINI Clubman, MINI Cabrio και MINI – θα παράγει αυξημένη ισχύ αλλά με εξαιρετικά μικρή κατανάλωση. Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα ενθουσιαστούν με το νέο John Cooper Works Pack που επίσης θα προσφέρεται με τα MINI και MINI Cabrio.

Τέλος, οι επιλογές εξατομίκευσης που επιτρέπουν στους οδηγούς να διαμορφώσουν το ΜΙΝΙ τους σύμφωνα με το προσωπικό τους στυλ επεκτείνονται με νέες προτάσεις. Η νέα προϊοντική γκάμα MINI Yours περιλαμβάνει πολύ ελκυστικά προϊόντα. Ο πρώτος πρεσβευτής του αποκλειστικού και καινοτόμου στυλ MINI Yours θα είναι η ειδική έκδοση MINI Clubman Hampton.

MAZDA MX-5: 900.000 αυτοκίνητα

Η συνολική παραγωγή του μοντέλου Mazda MX-5 από την Mazda Motor Corporation έφτασε τις 900.000 μονάδες την 4η Φεβρουαρίου 2011. Αυτή η διάκριση ήρθε 21 χρόνια και δέκα μήνες μετά την έναρξη παραγωγής της πρώτης γενιάς του Mazda MX-5 που πρωτοεμφανίστηκε τον Απρίλιο 1989. Το ΜΧ-5 αρχικά βραβεύτηκε από το Guinness World Records ως «Το διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο» όταν η παραγωγή έφτασε τις 531.890 μονάδες τον Μάιο του 2000. Το Guinness ανανέωσε το ρεκόρ όταν η παραγωγή πέρασε τις 700.000 και τις 800.000 μονάδες αντίστοιχα. Τώρα, η Mazda ζητάει από το Guinness World Records να ανανεώσει το ρεκόρ για τις 900.000 μονάδες.

Μεταξύ των δεκαετιών 1960 και 1970, αμέτρητα σπορ αυτοκίνητα πρόσφεραν δυναμική αυτοκίνηση ανοιχτού τύπου για οδηγούς με ελεύθερο πνεύμα. Στην δεκαετία του ‘80, η Mazda αποφάσισε να επαναφέρει αυτό το πνεύμα με ένα roadster φτιαγμένο για μια νέα εποχή. Χρησιμοποιώντας τα τελευταία μηχανολογικά επιτεύγματα, η Mazda δημιούργησε το MX-5 και το παρουσίασε τον Φεβρουάριο του 1989 υπενθυμίζοντας ότι η οδήγηση μπορεί να είναι ακόμα διασκεδαστική παρά τις συνεχώς αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας. Σήμερα, το ΜΧ-5 παραμένει το μακροβιότερο μοντέλο στην παγκόσμια πορεία της Mazda.

Η αξιοπιστία Lexus βραβεύεται

Οι κάτοχοι Lexus είναι οι πιο ικανοποιημένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στη Γερμανία στον τομέα της αξιοπιστίας σύμφωνα με το κορυφαίο Γερμανικό περιοδικό του ειδικού τύπου Auto Motor und Sport (AMS). Το περιοδικό δημοσίευσε τα αποτελέσματα της νέας έρευνας Brand Profile Analysis (Ανάλυση Προφίλ Μάρκας) στην οποία η Lexus επικράτησε στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω της τον ανταγωνισμό.

Πάνω από 93.000 αναγνώστες απάντησαν στη λεπτομερή έρευνα που διεξήγαγε το AMS. Στον τομέα της αξιοπιστίας, η Lexus έλαβε επιδοκιμαστικά σχόλια από το 88% των πελατών της και αναδείχθηκε πρώτη στην κατηγορία πολυτελών οχημάτων.
Οι ιδιοκτήτες Lexus επίσης επέδειξαν ισχυρό συναισθηματικό σύνδεσμο με τη μάρκα, βαθμολογώντας την με 89% για τη φροντίδα της προς τους πελάτες. Αυτή η σχέση δεν σταματά μόνο στο προϊόν. Οι κάτοχοι Lexus βαθμολόγησαν με άριστα την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουν οι Έμποροι Lexus.
Η Lexus προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή για το Ευρωπαϊκό λανσάρισμα του νέου CT 200h, του παγκοσμίως πρώτου υβριδικού της πολυτελούς μικρομεσαίας κατηγορίας.