Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τα Volvo S60 και V60 κατακτούν 5 αστέρια στις δοκιμές ασφάλειας σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

Η υπεροχή της Volvo σε θέματα ασφάλειας επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά και μάλιστα ταυτόχρονα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Το Volvo V60 κατέκτησε πέντε αστέρια και ανακηρύχθηκε "καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία Μεγάλων Οικογενειακών" στις ευρωπαϊκές δοκιμές Euro-NCAP 2011 (Euro-New Car Assessment Program). Στις ίδιες δοκιμές, ξεχωριστό βραβείο απέσπασε το City Safety, το πρωτοποριακό σύστημα της Volvo για την αποφυγή συγκρούσεων σε χαμηλές ταχύτητες, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό των Volvo S60, V60, S80, XC60, XC70.

Το Volvo S60 με τη σειρά του, αξιολογήθηκε με πέντε αστέρια στις αντίστοιχες δοκιμές πρόσκρουσης της NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) στις Η.Π.Α.. Το Volvo S60 ήταν το μόνο αυτοκίνητο που έλαβε πέντε αστέρια και στις τρεις κατηγορίες πρόσκρουσης, ήτοι μετωπική, πλάγια σε στύλο και πλάγια σε επιφάνεια. Είναι αξιοσημείωτο ότι το Volvo S60 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της premium κατηγορίας στις Η.Π.Α. που διαθέτει πέντε αστέρια σε όλες τις κατηγορίες δοκιμών και ταυτόχρονα προσφέρει στον εξοπλισμό του όλα τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που συνιστά η ίδια η NHTSA!

Με αφορμή τις παραπάνω διακρίσεις, ο Στέφαν Γιακόμπι, Πρόεδρος και CEO της Volvo δήλωσε σχετικά: "Η Volvo ηγείται στην εξέλιξη της τεχνολογίας που βοηθά τον οδηγό όχι μόνο να οδηγά με ασφάλεια αλλά και να αποφεύγει συγκρούσεις. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, σε λίγες εβδομάδες, θα επιβεβαιώσουμε ακόμα περισσότερο την ηγετική μας θέση αποκαλύπτοντας νέες επαναστατικές τεχνολογίες και συστήματα ασφάλειας!"

Ο Τόμας Μπρόμπεργκ, ειδικός σε θέματα ασφάλειας στη Volvo Cars, σχολίασε με τη σειρά του τις επιδόσεις των Volvo S60 και V60 στις δοκιμές ασφάλειας σε Ευρώπη και Η.Π.Α.: "Είναι πάντα ευχάριστο να επιβραβεύεται ο στόχος μας να προσφέρουμε τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Ιδίως όταν αυτή η επιβράβευση προέρχεται από αποτελέσματα έγκυρων ανεξάρτητων δοκιμών σε διαφορετικές ηπείρους. Πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι αυτές οι δοκιμές επιδεικνύουν μέρος μόνο της συμπεριφοράς ενός αυτοκινήτου όσον αφορά στην ασφάλεια σε πραγματικές συνθήκες. Στη Volvo εξετάζουμε πολύ πιο ολιστικά την ασφάλεια που προσφέρει κάθε μοντέλο μας έτσι ώστε να προσφέρουμε σε οδηγό και επιβάτες πραγματικά κορυφαία ασφάλεια, σε όλα τα μοντέλα μας και σε όλες τις συνθήκες!"

FIAT Press

FIAT Press Fiat 500 L