Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η Εξέλιξη του NSX Concept στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής 2013




Τα πρώταστοιχεία μιας πιθανής σχεδιαστικής φιλοσοφίας εσωτερικού του NSX

 

 
Ένα νέο NSX Concept που αποκαλύπτει την εξέλιξητης σχεδιαστικής φιλοσοφίας της επόμενης γενιάς του supercar και τα πρώτα στοιχεία μιαςπιθανής σχεδιαστικής  κατεύθυνσης τουεσωτερικού παρουσιάστηκε σήμερα από την Αμερικανική Honda στο περίπτερο του Acura.


Βασισμένοστην αρχική αισθητική φιλοσοφία του πρωτοτύπου, διατηρεί το χαμηλό και φαρδύστήσιμο με τις δυναμικές και γοητευτικές γραμμές που υπογραμμίζονται απόκαθαρές, μοντέρνες και λιτές επιφάνειες, με τολμηρές λεπτομέρειες να εκφράζουντο high-tech πνεύμα ενός σούπεραυτοκινήτου.

 
Το νέο NSX Concept δίνει μία γεύση από τηνπιθανή σχεδιαστική φιλοσοφία εσωτερικού της επόμενης γενιάς NSX. Τα χαρακτηριστικά τηςκαμπίνας συνοψίζονται στην εξαιρετική ορατότητα, την άριστη θέση οδήγησης καιένα πρακτικό ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων “Simple Sports Interface” που ελαχιστοποιεί τα περιττάστοιχεία, ώστε ο οδηγός να επικεντρώνεται στην οδηγική εμπειρία. Παραμένονταςπιστοί στο πνεύμα του πρώτου NSX, οι σχεδιαστές της Honda προσπάθησαν να πετύχουν τηβέλτιστη επικοινωνία/συνεργασία μεταξύ ανθρώπου/μηχανής.

 
Το NSX στοχεύοντας να προσφέρει μίανέα εμπειρία σπορ αυτοκινήτου που συνδυάζει δυναμικές ικανότητες με προηγμένεςπεριβαλλοντικές επιδόσεις, θα αντλεί ισχύ από ένα V6 κινητήρα άμεσου ψεκασμούτοποθετημένο στο κέντρο σε συνδυασμό με το σύστημα Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) της Honda.

 
Όπως έχειήδη ανακοινωθεί, το  νέο NSX εξελίσσεται από μία παγκόσμιαομάδα R&D της οποίας προΐστανταισχεδιαστές και μηχανικοί της Honda R&D Americas, Inc. με έδρα στο Los Angeles, την California, και το Raymond, Ohio. Το νέο NSX θα κατασκευάζεται σε ένα νέοεργοστάσιο παραγωγής στο κεντρικό Ohio.

 
Το νέο NSX Concept θα παρουσιαστεί στο περίπτεροτης Honda στο ΣαλόνιΑυτοκινήτου της Γενεύης 2013 το Μάρτιο.

 


Νέο Opel Cascada: Με τον ‘αέρα’ ενός cabrio

Νέο Opel Cascada: Με τον ‘αέρα’ ενός cabrio