Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

FORD FOCUS ELECTRIC

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε τις πρώτες αγορές όπου θα πωλείται το Focus Electric, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο της μάρκας με μηδενικές εκπομπές CO2.

Οι πρώτες αγορές που επιλέχθηκαν για το Ford Focus Electric είναι οι πόλεις των ΗΠΑ: Atlanta, Austin και Houston, Texas. Boston, Chicago, Denver, Detroit, Los Angeles, San Francisco, San Diego, New York, Orlando, Fla., Phoenix και Tucson, Ariz. Portland, Ore. Raleigh Durham, N.C. Richmond, Va., Seattle και Washington, D.C. Το Focus Electric, που αναμένεται από τα τέλη του 2011, θα κατασκευάζεται στο Εργοστάσιο του Michigan στο Wayne, Mich. Το αυτοκίνητο θα συναρμολογείται στην ίδια γραμμή με τη βενζινοκίνητη έκδοση του Focus. Η χρήση μιας υπάρχουσας πλατφόρμας και γραμμής συναρμολόγησης θα επιτρέπει στη Ford να προσαρμόζει την παραγωγή με βάση τη ζήτηση για το Focus Electric.

Το Focus Electric θα προσφέρει στους καταναλωτές την ίδια απολαυστική και συναρπαστική οδηγική εμπειρία με τη βενζινοκίνητη έκδοση. Αντί του παραδοσιακού βενζινοκινητήρα, ο ηλεκτροκινητήρας του Focus Electric θα αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 23 kwh. Υιοθετείται ένα υγρό σύστημα θέρμανσης και ψύξης για τη μεγιστοποίηση της ζωής της μπαταρίας και της λειτουργικής αυτονομίας.