Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Το Opel Meriva κερδίζει το ‘Χρυσό Τιμόνι 2010’


Το Opel Meriva κέρδισε το βραβείο ‘Χρυσό Τιμόνι 2010’, συνεχίζοντας την παράδοση επιτυχιών των αυτοκινήτων Opel σε διεθνούς φήμης διαγωνισμούς. Πέρσι το Astra ήταν το μοντέλο που τιμήθηκε με το ‘Χρυσό Τιμόνι’, ενώ λίγο νωρίτερα το Insignia είχε ανακηρυχτεί ‘Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009’. Είναι η 14η φορά στην 35ετή ιστορία του θεσμού που η Opel κατακτά το ‘Χρυσό Τιμόνι’. Σαράντα εκατομμύρια αναγνώστες των Auto Bild, Bild am Sonntag και 26 συνεργαζόμενων περιοδικών από όλη την Ευρώπη ψήφισαν και κατέταξαν το Meriva στην πρώτη 20άδα ανάμεσα στα 42 μοντέλα του διαγωνισμού. Στη συνέχεια, το λόγο είχαν οι 40 κριτές οι οποίοι υπέβαλλαν τα υποψήφια μοντέλα σε επίπονες δοκιμασίες στην ειδική πίστα της Pirelli στο Balocco (Ιταλία). Από τα 32 κριτήρια αξιολόγησης το Meriva κέρδισε σε περισσότερα από τα μισά. Το Meriva αποδείχθηκε καθαρά το αγαπημένο μοντέλο των κριτών. Τρεις από τις τέσσερις ομάδες (τεχνικοί, συντάκτες και VIP) το κατέταξαν πρώτο. Οι οδηγοί αγώνων του έδωσαν τη δεύτερη θέση. Στην τελική κατάταξη, το Meriva ήταν νικητής και με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό.
«Αποτελεί μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο – κυρίως για τους συναδέρφους μας. Είναι μία ακόμα απόδειξη ότι τα αυτοκίνητά μας αξιολογούνται ανάμεσα στα καλύτερα» δήλωσε ο CEO της Opel, Nick Reilly παραλαμβάνοντας το βραβείο κατά τη διάρκεια τελετής στο Axel-Springer Haus στο Βερολίνο.
Μέχρι τώρα, το Meriva έχει κερδίσει τρία διεθνή βραβεία. Το AutoBild Germany του απένειμε ένα βραβείο σχεδίασης. Η Allianz το τίμησε με το Plux X για την τεχνολογία του. Και το Autoweek στην Ολλανδία επιβράβευσε την καινοτομία του Meriva. Επιπλέον, το Meriva είναι ανάμεσα στους τελικούς υποψηφίους για τον τίτλο ‘Αυτοκίνητο της Χρονιάς’.
Και οι πελάτες όμως ανέδειξαν το Meriva νικητή. Περισσότερες από 80.000 παραγγελίες έχουν γίνει μέχρι στιγμής γι’ αυτό το ευέλικτο πολυμορφικό όχημα
 ΤΟ ΝΕΟ focus ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ford

Η Ford αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο Focus σαν αυτοκίνητο τουρισμού επόμενης γενιάς με συμμετοχή σε παγκόσμια αγωνιστικά πρωταθλήματα –υπογραμμίζοντας έτσι την ολοκληρωμένη φιλοσοφία της εταιρίας να αξιοποιεί τις πλατφόρμες των παγκόσμιων προϊόντων της.

Αυτή η στρατηγική κίνηση ανακοινώθηκε στην Έκθεση Speciality Equipment Manufacturers Association (SEMA) 2010 στο Las Vegas. Έτσι η Ford αποκτά συνεχώς μεγαλύτερη δημοτικότητα σαν μία εταιρία που δημιουργεί προσιτές πλατφόρμες με δυνατότητα αγωνιστικής χρήσης όπως τα μοντέλα Escort, Capri, Mustang και πιο πρόσφατα το Fiesta. Η παράδοση συνεχίζεται με το νέο Ford Focus που θα προαχθεί σε παγκόσμιο αυτοκινήτου τουρισμού μέσα από τη συνεργασία των ιδιωτικών αγωνιστικών ομάδων με το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρίας.
«Έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον από την παγκόσμια αγωνιστική κοινότητα για το νέο Focus το οποίο έχει όλα τα προσόντα για παγκόσμιο αυτοκίνητο τουρισμού» δήλωσε ο Jost Capito, director of Global Performance Vehicles & Motorsports Business Development. «Επιπλέον, η συνεργασία μας με ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες διασφαλίζει ότι το Focus θα έχει την απαιτούμενη υποστήριξη για να αγωνίζεται και να κερδίζει».
Η πρώτη αγωνιστική του εμφάνιση προγραμματίζεται στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού 2011. Σε όλο τον κόσμο, το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα μπορεί να τρέχει σε πολλά εθνικά και περιφερειακά Πρωταθλήματα όπως το Κινεζικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού και οι 24ωροι αγώνες αντοχής, π.χ. ο κλασικός 24ωρος αγώνας του Nürburgring στη Γερμανία. Όπως το νέο Focus ST δρόμου, το παγκόσμιο αγωνιστικό Focus υιοθετεί τεχνολογία κινητήρα Ford EcoBoost™ που θα την μεταφέρει στην αγωνιστική πίστα.