Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

To νέο SEAT Alhambra κατέκτησε 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP



Το νέο SEAT Alhambra απέσπασε την ανώτατη βαθμολογία 5 αστέρων κατά τον πρόσφατο κύκλο δοκιμών του οργανισμού Euro NCAP. Τα κορυφαία αποτελέσματα στην ασφάλεια ενηλίκων, παιδιών και πεζών, τοποθετούν το Alhambra ανάμεσα στα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του και επιβεβαιώνουν την σπουδαιότητα που η SEAT αποδίδει στον τομέα της ασφάλειας.
Με 96% των διαθέσιμων πόντων για την ασφάλεια των ενηλίκων επιβατών, το Alhambra πέτυχε ένα σκορ που δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί. Κατά τα μετωπικά, οπίσθια και πλευρικά crash tests, κορυφαία βαθμολογία του απονεμήθηκε για τον οδηγό και τον εμπρός επιβάτη στις επιμέρους κατηγορίες. Το αμάξωμα επίσης αποδείχθηκε ιδιαίτερα στιβαρό, με τους standard 7 αερόσακους να κάνουν με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά τους. Επιπλέον, το Alhambra προσφέρει κορυφαία ασφάλεια για όλη την οικογένεια, με το πολύ υψηλό σκορ του 80% στην ασφάλεια παιδιών που ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο.
Η ανώτατη βαθμολογία που σημείωσε το νέο μοντέλο της SEAT, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, την σημασία που η SEAT δίνει στον τομέα της ασφάλειας κατά την διάρκεια εξέλιξης όλων των αυτοκινήτων της. Αυτή περιλαμβάνει φυσικά και την ενεργητική ασφάλεια αποφυγής των ατυχημάτων, όπου με κορυφαία συστήματα πέδησης και το standard ESP, το νέο Alhambra συγκαταλέγεται επίσης ανάμεσα στα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας του.
Το νέο SEAT Alhambra αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2011 με κινητήρες που θα ξεκινούν από τον 1.4 ΤSI απόδοσης 150 ίππων.
Η Honda Λανσάρει Πρόγραμμα Δοκιμής Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ένα Πρόγραμμα Δοκιμής Ηλεκτρικών Οχημάτων παρουσίασε η Honda με το Δήμαρχο του Torrance, Mayor Frank Scotto και τον Πρόεδρο & CEO του Αμερικανικού τομέα της Honda Motor Co., Inc., Tetsuo Iwamura. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το πρώτο δημόσιο test drive ενός πρωτοτύπου Fit EV και ενός δοκιμαστικού Accord Sedan με νέο plug-in υβριδικό σύστημα δύο ηλεκτροκινητήρων.

Η πόλη του Torrance μαζί με το Stanford University και τη Google Inc., θα παραλάβουν από ένα Fit EV για δοκιμή στις αρχές του 2011. Επιπλέον, το Torrance θα δοκιμάσει ένα plug-in υβριδικό στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος το 2012. Ο καθένας από τους τρεις συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσει γενικές δοκιμές παράλληλα με αξιολόγηση ειδικών και γενικών θεμάτων σχετικών με την κυκλοφορία των ηλεκτρικών οχημάτων στις αγορές.
Όταν το Torrance παραλάβει το Fit EV και το plug-in υβριδικό, θα αξιολογήσει τις τεχνολογίες τους με έμφαση στην ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης, την προώθηση βιώσιμων κινήτρων στην κοινότητα και την περαιτέρω ενημέρωση του κοινού για τα ηλεκτρικά οχήματα. Το Fit EV και το plug-in υβριδικό θα χρησιμοποιηθούν από αρκετές υπηρεσίες της πόλης του Torrance, όπως Κοινοτικής Ανάπτυξης, Δημοσίων Έργων και Οικονομικής Ανάπτυξης.
Το Fit EV Concept έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στις 17 Νοεμβρίου, 2010 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles. Το Fit EV παραγωγής θα λανσαριστεί στις αγορές της Αμερικής και της Ιαπωνίας το 2012. Το Fit EV είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης ενός μέσου κατοίκου μητροπολιτικής περιοχής και βασίζεται στην 5θέσια διάταξη του δημοφιλούς Fit (Jazz) δύο όγκων. Το Fit EV θα χρησιμοποιεί την ενέργεια μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου και έναν ομοαξονικό ηλεκτροκινητήρα. Ο υψηλής πυκνότητας ισχύος ηλεκτροκινητήρας που προέρχεται από το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου FCX Clarity, προσφέρει άριστη απόδοση και ισχύ παραμένοντας αθόρυβος στις υψηλές ταχύτητες. Το Fit EV θα έχει τελική ταχύτητα 144 km/h. Η επαναφόρτιση του Fit EV θα επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 12 ώρες όταν χρησιμοποιείται μία συμβατική πρίζα 120-volt, και σε λιγότερο από έξι ώρες με πρίζα 240-volt.