Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde: Δύναμη που φαίνεται



Μετά την MiTo το λευκό τριγωνικό λογότυπο με το τετράφυλλο τριφύλλι έρχεται και στην Giulietta, για να δώσει το στίγμα της ισχυρότερης έκδοσης παραγωγής, μέχρι σήμερα. Ανέκαθεν το quadrifoglio verde κοσμούσε τις ιδιαίτερες εκδόσεις των Alfa Romeo.
Πρώτη φορά εμφανίστηκε το 1923 -σχεδόν 100 χρόνια πριν- όταν λίγο πριν την έναρξη του Targa Florio, o Ούγκο Σιβότσι, οδηγός της Alfa Romeo, κόλλησε στο φτερό του αυτοκινήτου του ένα τετράφυλλο τριφύλλι, για καλή τύχη. Το quadrifoglio verde έγινε αμέσως το λάβαρο των κορυφαίων Alfa Romeo. Ταξίδεψε μέσα στις δεκαετίες, φθάνοντας μέχρι την σημερινή Giulietta, εκπροσωπώντας μία νέα μορφή σπορ αυτοκινήτων. Η Giulietta QV είναι ένα σύγχρονο σύμβολο μηχανολογικής υπεροχής. Εφοδιάζεται από την -μέχρι στιγμής- ισχυρότερη εκδοχή του κινητήρα των 1.742 κ.εκ., αποδίδοντας 235 ίππους και 340 Nm ροπής στις 1.900 στροφές, μόλις!
Με κατανάλωση καυσίμου που περιορίζεται στα 7,6 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα συνδυασμένου κύκλου και εκπομπές καυσαερίων της τάξης των 177 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, η Giulietta είναι ένα αυτοκίνητο που σέβεται – ξεκάθαρα- το περιβάλλον.
Προσφέρει όμως δυνατές συγκινήσεις στον οδηγό της. Επιταχύνει από στάση σε μόλις 6,8 δεύτερα για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 242 χλμ ανά ώρα. Την ίδια στιγμή είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία της, πετυχαίνοντας την υψηλότερη βαθμολογία Crash Test στο Euro NCAP.