Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το νέο Chevrolet Trax βαθμολογήθηκε με πέντε αστέρια στο Euro NCAP

Το νέο μικρό SUV της Chevrolet, το Trax, βαθμολογήθηκε με την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP. Το Chevrolet Trax είναι το έβδομο μοντέλο της Chevrolet που αποσπά την κορυφαία βαθμολογία από τον Euro NCAP, ύστερα από το Aveo, το Volt, το Cruze, το Orlando, το Malibu και το Captiva.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Trax αξιολογήθηκε με τα νέα, αυστηρότερα πρωτόκολλα του Euro NCAP 2013, και αποδείχθηκε ότι είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

 

Η τολμηρή και στιβαρή εξωτερική σχεδίαση του Trax υποδηλώνει με την πρώτη ματιά ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Η ασφάλεια είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους για την αγορά SUV. Είμαστε πραγματικά περήφανοι για τα πέντε αστέρια του NCAP, που επιβεβαιώνουν αυτό που προσδοκούν οι πελάτες μας από το Trax“, δήλωσε η SusanDocherty, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chevrolet και της Cadillac στην Ευρώπη.

 

Τα αποτελέσματα του Euro NCAP έδειξαν ότι στην κατηγορία ασφαλείας ενηλίκων επιβατών, το Trax σημείωσε την εξαιρετική βαθμολογία 94%. Μεταξύ άλλων, το Trax σημείωσε τη μέγιστη βαθμολογία στη δοκιμή πλευρικής ασφάλειας, παρέχοντας στους επιβάτες εξαιρετική προστασία σε όλο τους το σώμα. Το Trax απέσπασε επίσης πολύ καλά αποτελέσματα στο τεστ μετωπικής σύγκρουσης, αλλά και στην προστασία του αυχένα σε ενδεχόμενη σύγκρουση από πίσω, χάρη στα ρυθμιζόμενα καθίσματα και προσκέφαλα.

 

Στην κατηγορία ασφαλείας των παιδιών, το Trax πέτυχε πολύ καλά αποτελέσματα στη δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης και στην εγκατάσταση του παιδικού καθίσματος.

Αναφορικά με την ασφάλεια πεζών, το, Euro NCAP κατέληξε ότι ο προφυλακτήρας του Trax παρέχει άριστη προστασία στους πεζούς σε όλους τους τομείς και κατέκτησε τη μέγιστη βαθμολογία.

 

Στην κατηγορία ενεργητικής ασφάλειας, ο στάνταρ εξοπλισμός ασφαλείας του Trax - Electronic Stability Control, Speed Limitation Assistance  πληροί τις απαιτήσεις του Euro NCAP. Η Chevrolet όμως πήγε την οδηγική ασφάλεια ένα βήμα παραπέρα με την εισαγωγή του Siri Eyes Free. Μέσω του MyLink -ασύρματη τεχνολογία διαθέσιμη στο Trax - οι οδηγοί με συμβατό smartphone μπορούν να εκτελέσουν μια σειρά από εργασίες, χωρίς να χρειάζεται να αποσπάσουν την προσοχή τους από το δρόμο και να αφήσουν το τιμόνι από τα χέρια τους.

 

Το Chevrolet Trax φθάνει στη χώρα μας στα τέλη Ιουνίου. Προσφέρει στους αγοραστές τα οφέλη ενός στιβαρού SUV, συνδυάζοντάς τα με τις δυναμικές επιδόσεις, την οικονομική κατανάλωση και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων ενός κόμπακτ αυτοκινήτου.

Η Alfa Romeo Disco Volante by Touring κερδίζει Βραβείο σχεδίασης

 
- Το κοινό στην εκδήλωση Concorso di Eleganza di Villa d'Este του 2013 ανέδειξε την Alfa Romeo Disco Volante by Touring ως το πιο ελκυστικό πρωτότυπο.
- Οι γραμμές του θυμίζουν την Alfa Romeo 1900 C52 που σχεδιάστηκε το 1952 από το ίδιο ατελιέ στο Μιλάνο.
- Βασισμένη στην Alfa Romeo 8C Competizione, με την οποία μοιράζεται σασί και κινητήρα.
- Το διθέσιο κουπέ χρησιμοποιεί ένα κινητήρα V8 4,7 λίτρων, με 450 ίππους και μέγιστη ροπή 480 Nm.
- Κατασκευάζεται κατά παραγγελία και για τη δημιουργία του χρειάστηκαν πάνω από 4.000 ώρες δουλειάς.
- Τον περασμένο χρόνο ο ίδιος τίτλος απονεμήθηκε στην Alfa Romeo 4C.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το Concorso di Eleganza di Villa d'Este, η φημισμένη εκδήλωση που χρόνια τώρα γίνεται για να τιμήσει τα ιστορικά αυτοκίνητα και να απονείμει βραβεία στα πιο ελκυστικά πρωτότυπα μέσω δημοψηφίσματος του κοινού στους κήπους της Villa. Η κατηγορία «πειραματικά αυτοκίνητα και πρωτότυπα» ("Concept Cars & Prototypes") είναι αυτή στην οποία διακρίθηκε φέτος η Alfa Romeo Disco Volante by Touring. Αυτό το διθέσιο κουπέ δημιουργήθηκε από το μιλανέζικο ατελιέ πάνω στη βάση της Alfa Romeo 8C Competizione, με την οποία μοιράζεται σασί και κινητήρα.
 
Αυτό το γοητευτικό αυτοκίνητο συνδυάζει σπορ χαρακτήρα και την αναζήτηση της ουσίας, χρησιμοποιώντας κορυφαίας τεχνολογίας υλικά (ανθρακονήματα και αλουμίνιο) για ελαχιστοποίηση του βάρους. Κάθε αυτοκίνητο χρειάζεται πάνω από 4.000 ώρες εξειδικευμένης δουλειάς και κατασκευάζεται μόνο κατά παραγγελία. Το αυτοκίνητο με αριθμό παραγωγής 01 παρουσιάστηκε στην εκδήλωση του Concorso di Eleganza, ενώ άλλα δύο ολοκληρώνονται σύντομα.
 
Το αυτοκίνητο αποτίνει φόρο τιμής στην Alfa Romeo 1900 C52 "Disco Volante", ένα κουπέ με μοναδικά χαρακτηριστικά. Σχεδιασμένη από την Carrozzeria Touring το 1952 η C52 χαρακτηριζόταν από πολύ χαμηλό βάρος και καλή αεροδυναμική, εντυπωσιάζοντας την κοινή γνώμη και αποκτώντας το παρατσούκλι "Disco Volante" (ιπτάμενος δίσκος). Αμέσως έγινε ένα από τα εμβληματικά παραδείγματα στη σχεδίαση αυτοκινήτων.
 
Τη ραχοκοκαλιά της Alfa Romeo Disco Volante by Touring αποτελεί το σασί της Alfa Romeo 8C Competizione, που επιλέχθηκε για το μικρό βάρος του και την ακαμψία του. Η αρχιτεκτονική του περιλαμβάνει κινητήρα εμπρός, με σύστημα μετάδοσης και κίνηση πίσω, μια διάταξη που εξασφαλίζει εξαιρετικά ισορροπημένη κατανομή βάρους 49-51% ανάμεσα στο εμπρός και το πίσω μέρος, ενώ οι αναρτήσεις είναι με διπλά ψαλίδια. Ο ελαφρύς κινητήρας είναι ένας V8 4,7 λίτρων, με 450 ίππους και μέγιστη ροπή 480 Nm. Το κιβώτιο είναι ηλεκτρικά ελεγχόμενο, με 6 σχέσεις και paddles στο τιμόνι για τις αλλαγές ταχυτήτων, ενώ το διαφορικό είναι μπλοκέ και οι μεγάλοι δίσκοι των φρένων αεριζόμενοι. Με αυτά τα μηχανικά μέρη η Alfa Romeo Disco Volante by Touring επιταχύνει από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 4,2'' και φτάνει τα 290 χλμ./ώρα.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που η Alfa Romeo κερδίζει το «Βραβείο σχεδίασης για πειραματικά αυτοκίνητα και πρωτότυπα» στο Concorso di Eleganza di Villa d'Este. Το 2012 ο ίδιος τίτλος απονεμήθηκε από το κοινό στην Alfa Romeo 4C, το μικρό υπεραυτοκίνητο που γεννήθηκε από την εμπειρία της εταιρείας με τις Alfa Romeo 8C Competizione και 8C Spider.