Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

TA ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ 2011

Ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ασφάλεια των αυτοκινήτων αποτελεί πλέον μια νέα βάση για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων της ευρωπαϊκής αγοράς. Χάρη στην τεχνολογία που εξελίσσεται διαρκώς, μια σειρά νέων χαρακτηριστικών ασφαλείας και προηγμένων συστημάτων είναι σήμερα διαθέσιμα στους αγοραστές αυτοκινήτων.
Οι αξιολογήσεις του Euro NCAP αντικατοπτρίζουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, τονίζοντας ότι αρκετά αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν και ξεπερνούν τις προσδοκίες των καταναλωτών ως προς την ασφάλεια, σε σχέση με άλλα που υπολείπονται.
Μετά από μια σημαντική χρονιά δοκιμών, το Euro NCAP, ανακοίνωσε ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία τους το 2011.
-Πέρυσι, το Euro NCAP δημοσίευσε τα αποτελέσματα για 53 νέα μοντέλα αυτοκινήτων που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά, μεταξύ των οποίων ήταν και τα πρώτα διαθέσιμα εμπορικά, ηλεκτρικά οχήματα.
Έντεκα αυτοκίνητα σημείωσαν στις δοκιμές τέσσερα αστέρια, ενώ τα «φτωχότερα» αποτελέσματα του Euro NCAP σημείωσε το Dacia Duster με τρία αστέρια. Για να επιλεγούν τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα των κατηγοριών τους, τα οχήματα σημείωσαν πέντε αστέρια στις δοκιμές και έδειξαν καλά αποτελέσματα σε καθέναν από τους τέσσερις τομείς αξιολόγησης του Euro NCAP.

Οι κορυφαίες επιδόσεις ανά κατηγορία είναι:
• Μικρή εκτός δρόμου 4 × 4 : Audi Q3
• Supermini : Chevrolet Aveo
• Μικρά Οικογενειακά: Ford Focus
• Μικρά MPV : Mercedes B Class
• Μεγάλα οικογενειακά : Volvo V60