Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Νέο sedan από τη KIA

Η Kia Motors αποκάλυψε σήμερα τα πρώτα επίσημα σκίτσα του ολοκαίνουργιου sedan της, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει νέα πρότυπα στο σχεδιασμό της μεγάλης κατηγορίας sedan.
Με την κωδική ονομασία KH, το νέο μοντέλο είναι το πρώτο αυτοκίνητο sedan της Kia με κίνηση στους πίσω τροχούς και συνδυάζει πρωτοποριακό σχεδιασμό με χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας. To KH είναι μεταξύ των πιο πολυαναμενόμενων μοντέλων της εταιρίας και θα λανσαριστεί στην εγχώρια αγορά της Kia κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012.
Σχεδιαστικά το ΚΗ χαρακτηρίζεται από μοντέρνες αλλά και κλασικές γραμμές συνδυάζοντας εξελιγμένα και τεχνικά προηγμένα στοιχεία με τον υπάρχοντα δυναμικό σχεδιασμό της Kia δημιουργώντας ένα όχημα που πραγματικά ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του.

Το νέο μοντέλο διαθέτει ένα τολμηρό σχεδιαστικά εμπρόσθιο τμήμα κατάλληλο για ένα πολυτελές αυτοκίνητο. H χαρισματική μάσκα της Kia πλαισιώνεται από σύγχρονους προβολείς που ενισχύουν την μοντέρνα όψη του αυτοκινήτου ενώ ο μοναδικός σχεδιασμός του καπό προσδίδει μία πιο κλασική όψη στο αυτοκίνητο.

Το προφίλ του ΚΗ, στο οποίο εστίασαν ιδιαίτερα οι σχεδιαστές της Kia, διαθέτει απλές γραμμές δίνοντας έμφαση στη δυναμική και τολμηρή εικόνα του νέου μοντέλου. Οι υψηλής τεχνολογίας οπίσθιοι λαμπτήρες καθώς και τα χρωμιωμένα σημεία ολοκληρώνουν την πίσω όψη του οχήματος.
Ο Soon-Nam Lee, Kia’s Director of the Overseas Marketing Group δήλωσε «Το ολοκαίνουργιο sedan μας ενσωματώνει όλες τις βασικές αρχές μας, όπως τον σχεδιασμό, τις επιδόσεις και την υψηλή τεχνολογία ενημέρωσης και ψυχαγωγίας σε ένα εντυπωσιακό μοντέλο.

«Αν και το λανσάρισμα στις αγορές του εξωτερικού δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αυτό το sedan με την κίνηση στους πίσω τροχούς θα γίνει σίγουρα το κορυφαίο μοντέλο μας σε όλο τον κόσμο».

Chevrolet Aveo: ασφαλέστερο στην κατηγορία του

Το πόσο μεγάλη έμφαση δίνει η Chevrolet στο θέμα της ασφάλειας υπογραμμίζεται για μια ακόμα φορά μετά και την διάκριση του νέου Aveo σαν το ασφαλέστερο μοντέλο στη κατηγορία του. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP, το Aveo όχι μόνο επιβραβεύτηκε με 5 αστέρια αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει και την υψηλότερη βαθμολογία, περνώντας στην πρώτη θέση ανάμεσα στα 25 αυτοκίνητα που έχουν δοκιμαστεί από τον EuroNCAP σε αυτή την κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα το Aveo αξιολογήθηκε με τις υψηλότερες επιμέρους βαθμολογίες τόσο στην προστασία των ενηλίκων όσο και σε αυτή που προσφέρει για τα παιδιά (95% και 87% αντίστοιχα) ενώ πρώτο ήρθε και στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας (με 93%).

Σημαντικό ρόλο στην εξαιρετική επίδοση του νέου μέλους της οικογενείας Chevrolet, έχει σίγουρα παίξει η εξελιγμένη δομή του αμαξώματος σε αυτή την εντελώς νέα γενιά, ενώ ιδιαίτερα σημαντικός είναι βέβαια και ο στάνταρ εξοπλισμός ασφαλείας ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τους έξι συνολικά αερόσακους και το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου της ευστάθειας (ESC).

Αξίζει να υπογραμμιστεί βέβαια ότι οι επιτυχίες του Aveo στους τομείς της παθητικής και της ενεργητικής ασφάλειας μόνο συγκυριακές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς η Chevrolet έχει επενδύσει τεράστια ποσά στην εξέλιξη και την υιοθέτηση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας. Το γεγονός δε που επιβεβαιώνει πλήρως την προσοχή που δείχνει η Chevrolet στο θέμα, είναι το ότι αυτή την στιγμή όλα τα μοντέλα της πλήρως ανανεωμένης γκάμας της έχουν λάβει την διάκριση των 5 αστεριών του EuroNCAP.

Απονομή iF Design Awards 2012 στο BMW Welt. Η BMW Σειρά 6 Coupe και ένα project της DesignworksUSA νικητές διακρίσεων iF Gold Award.

Απονομή iF Design Awards 2012 στο BMW Welt. Η BMW Σειρά 6 Coupe και ένα project της DesignworksUSA νικητές διακρίσεων iF Gold Award.

Η Η Toyota στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Στο 82ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παρακολουθούμε τη συνέχιση του προγράμματος προϊοντικής ανανέωσης Toyota που φέρνει περισσότερο συναίσθημα με το GT 86 και επεκτείνει την πλήρως υβριδική τεχνολογία σε νέες κατηγορίες.

Yaris Hybrid
Το Yaris Hybrid θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του, εισάγοντας πραγματική καινοτομία στην κατηγορία B. Το αυτοκίνητο θα προσφέρει την τεχνολογία Toyota Hybrid Synergy Drive® σε μία ευρύτερη ομάδα πελατών αποτελώντας την πιο προσιτή, πλήρως υβριδική πρόταση στην Ευρωπαϊκή αγορά. Συνδυάζοντας ομαλή και αθόρυβη λειτουργία με εξαιρετική ευελιξία στην πόλη και μέγιστη ευρυχωρία εσωτερικού σε συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, έχει τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων στην κατηγορία.

FT-Bh concept
Παγκόσμιο ντεμπούτο κάνει και το FT-Bh concept μία πανάλαφρη, πλήρως υβριδική μελέτη που σχεδιάστηκε για χαμηλές εκπομπές ρύπων μέσα από ένα οικονομικά βιώσιμο πλαίσιο παραγωγής. Οι ώριμες τεχνικές και διαδικασίες που εφαρμόζονται στο πρωτότυπο αποφεύγουν τη χρήση σπάνιων και ακριβών υλικών ή περίπλοκων διαδικασιών, χρησιμοποιώντας μόνο τα καθιερωμένα στη βιομηχανία αυτοκινήτου.


GT 86
Ευρωπαϊκό ντεμπούτο κάνει το πολυαναμενόμενο Toyota GT 86, το οποίο θα λανσαριστεί στην Ευρώπη από φέτος το καλοκαίρι. Η τελευταία πρόταση της Toyota στη σπορ κατηγορία μοντέλων προσφέρει γνήσια αίσθηση, πάθος και μία απαράμιλλη οδική εμπειρία σε προσιτή τιμή.

Πρωτότυπα TOYOTA NS4 και FCV-R
Τα πρωτότυπα TOYOTA NS4 και FCV-R παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Το TOYOTA NS4 είναι η επόμενη γενιά Plug-in Hybrid Vehicle (PHEV) και απαντά στην επιθυμία των πελατών για προστιθέμενη αξία στην υβριδική αυτοκίνηση με προηγμένη σχεδίαση, χειροπιαστή ποιότητα και ανώτερη οδηγική εμπειρία. Το FCV-R ενσαρκώνει το επόμενο βήμα της TOYOTA στα υδρογονοκίνητα οχήματα μαζικής παραγωγής, προετοιμάζοντας το δρόμο για το λανσάρισμα ενός Fuel Cell Vehicle (FCV) τύπου sedan μέχρι το 2015.

TOYOTA diji
Τέλος, Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στη Γενεύη κάνει και το TOYOTA diji concept ως η απόλυτη πρόταση στην εξατομίκευση. Όλες οι επιφάνειες του αμαξώματος - εξωτερικό και εσωτερικό – λειτουργούν σαν οθόνη, με το χρώμα και το περιεχόμενο να αλλάζει σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού. Η διαδικασία εμφάνισης μηνυμάτων και πληροφοριών είναι πανεύκολη, θυμίζοντας κατέβασμα εφαρμογής. Επιπλέον, το TOYOTA diji μπορεί να συνδεθεί με τα γύρω οχήματα και την υποδομή προσφέροντας μία πλήρως ‘δικτυωμένη’ οδηγική εμπειρία.