Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 2011: Η επιλογή της δεκάδας

Κατά τη σημερινή ψηφοφορία για την επιλογή της δεκάδας των αυτοκινήτων που θα συμμετάσχουν στην τελική ψηφοφορία για το βραβείο "Αυτοκίνητο του 2011", προέκυψε ισοψηφία στην τελευταία θέση και η δεκάδα έγινε τελικά ενδεκάδα. Πέρασαν στην τελική φάση τα εξής :
Alfa Romeo Giulietta
Audi A1
Chevrolet Spark
Citroen DS3
Dacia Duster
Honda CR-Z
Mitsubishi ASX
Nissan Juke
Opel Meriva
Suzuki Swift
Volvo S60



Η εκδήλωση για την τελική ψηφοφορία θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Οίνου στην Παλλήνη.
ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD C-MAX
ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ Σ
ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ



Τα νέα Ford C-MAX και Grand C-MAX βαθμολογήθηκαν με 5 αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αυτοκίνητα κατηγορίας MAV πέτυχαν το υψηλότερο σκορ που έχει σημειωθεί ποτέ στην ‘προστασία από τράνταγμα’, ενώ αρίστευσαν στις κατηγορίες ασφάλειας ενηλίκων επιβατών και παιδιών.
Τα Ford C-MAX και Grand C-MAX βασίζονται στην παγκόσμια πλατφόρμα οχημάτων C της Ford και είναι τα πρώτα επιβατικά μοντέλα της μάρκας που αξιολογήθηκαν με βάση τις νέες διαδικασίες δοκιμών σύγκρουσης του Euro NCAP που λανσαρίστηκαν πέρσι.
«Η συμπεριφορά των οχημάτων σε crash test ήταν σημαντικός παράγοντας στη φάση σχεδίασης και εξέλιξής τους και χαιρόμαστε που το Euro NCAP αναγνώρισε ότι και τα δύο μοντέλα μας C-MAX και Grand C-MAX προσφέρουν άριστη προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης», δήλωσε ο Gunnar Herrmann, Global Vehicle Line Director της Ford, στην κατηγορία C.
«Είναι τα πρώτα αυτοκίνητα που βασίζονται στη νέα μας παγκόσμια πλατφόρμα C και το γεγονός ότι έλαβαν τόσο υψηλή βαθμολογία προμηνύει καλές προοπτικές για τα μελλοντικά προϊόντα μεταξύ των οποίων το νέο Focus το οποίο θα αρχίσει να πωλείται του χρόνου» πρόσθεσε ο Herrmann.