Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η Mitsubishi Motors πρωταγωνιστής στην εξέλιξη

ηλεκτροκίνητων μοντέλων

Για περισσότερα από 40 χρόνια η Mitsubishi Motors πρωταγωνιστεί στην έρευνα και εξέλιξη ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στο πλαίσιο της αναζήτησης εναλλακτικών πηγών καυσίμου. Οι εργασίες εξέλιξης και παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων ξεκίνησαν στη Mitsubishi τον Οκτώβριο του 1966, όταν η Mitsubishi Heavy Industries Ltd. πήρε παραγγελία από την Tokyo Electric Power Company (TEPCO) για τη δημιουργία και δοκιμή ηλεκτρικών οχημάτων (EV) χρησιμοποιώντας βελτιωμένη τεχνολογία μπαταριών: το αρχικό πρόγραμμα EV ακολούθησαν αρκετά ακόμα, τα οποία έθεσαν τις βάσεις για το σημερινό “i-MiEV” παραγωγής.
Τα τελευταία χρόνια, η εταιρία έχει στρέψει την προσοχή της στη χρήση της ισχύος των υψηλής απόδοσης μπαταριών ιόντων λιθίου για την κίνηση των πειραματικών οχημάτων FTO EV και Eclipse EV σε προγράμματα 24ωρης συνεχούς οδήγησης αλλά και σε δημόσιους δρόμους.
Η τεχνολογία των μπαταριών ιόντων λιθίου, προσφέρει υψηλή ενέργεια, ισχύ και μακροζωία συγκριτικά με άλλους τύπους επαναφορτιζόμενων μπαταριών και στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της μέγιστης ταχύτητας, της αυτονομίας και της μείωσης βάρους στα υβριδικά και τα οχήματα ενεργειακών κυψελών. Η Mitsubishi Motors έχει ήδη κατασκευάσει αρκετά δοκιμαστικά οχήματα με συστήματα μπαταρίας ιόντων λιθίου, μεταξύ των οποίων τα Mitsubishi HEV (1996), FTO-EV (1998) και Eclipse EV (2000).
Το επόμενο βήμα θα είναι η εφαρμογή αυτής της σημαντικής τεχνογνωσίας EV στη νέα γενιά plug-in hybrid (P-HEV) μοντέλων – που είδαμε μέσω του 2009 Concept-PX MiEV – με σκοπό να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το 2013.

Σε μακροπρόθεσμη βάση, η Mitsubishi Motors διερεύνησε και άλλους χώρους όπως η τεχνολογία ηλεκτροκινητήρων στους τροχούς, οι δυνατότητες της οποίας αποκαλύφθηκαν στα πρωτότυπα 2005 Colt MiEV και Lancer Evolution MiEV και στο 2006 Concept-EZ MiEV

Δεν υπάρχουν σχόλια: