Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

TOYOTA AURIS HSD
Βραβεία και διακρίσεις

Το Auris HSD ψηφίστηκε ‘WhatGreenCar of the Year 2010’ από μία επίλεκτη ομάδα Βρετανών κορυφαίων ειδικών στο χώρο της πράσινης μετακίνησης και του περιβάλλοντος. Το πλήρως υβριδικό της Toyota ξεχώρισε ανάμεσα στα αυτοκίνητα της δοκιμής για το εξελιγμένο του σύστημα κίνησης, τις προηγμένες επιλογές ελέγχου του οδηγού, την προσιτότητα και τη mainstream εμφάνιση’.

Το Auris HSD σημείωσε επίσης επιτυχία στα φετινά Αυστριακά βραβεία Autoreview και κατατάχθηκε δεύτερο στην κατηγορία ‘Alternative Powertrain’, και πρώτο σαν μοντέλο mainstream.
Η λέσχη οδηγικής ασφάλειας Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V. (ADAC) πρόσφατα διοργάνωσε το Auris Hybrid Eco Challenge. 25 ερασιτεχνικές και επαγγελματικές ομάδες που επιλέχθηκαν από 4000 υποψηφίους αγωνίστηκαν για να πετύχουν τη χαμηλότερη δυνατή μέση κατανάλωση καυσίμου. Η ομάδα που κέρδισε κατανάλωσε 3,86 l/100 km στο μικτό κύκλο, 4,4l/100km στον ανοιχτό δρόμο, και μόλις 2,66l/100km σε αστικές συνθήκες οδήγησης.
Επιπλέον, το Auris HSD βαθμολογήθηκε με άριστα, 5 αστέρια στο EcoTest του ADAC. Συγκεντρώνοντας συνολικά 94 βαθμούς, το πλήρως υβριδικό μοντέλο της Toyota κέρδισε το υψηλότερο σκορ που έχει επιτευχθεί ποτέ σ’ αυτό το πολύ έγκυρο περιβαλλοντικό τεστ. Στις δύο κατηγορίες αξιολόγησης του EcoTest, απόδοση καυσίμου και μόλυνση περιβάλλοντος, το Auris HSD πήρε 44 βαθμούς για την απόδοση καυσίμου, και άριστα -50 από 50- στην κατηγορία περιβαλλοντικής μόλυνσης.
Από τότε που το ADAC παρουσίασε το EcoTest το 2002, έχουν δοκιμαστεί πάνω από 100 μοντέλα. Μέχρι σήμερα, 5 αστέρια – που αντιστοιχούν σε πάνω από 90 βαθμούς – έχουν απονεμηθεί σε επτά μόλις μοντέλα. Με αυτό αποτέλεσμα - ρεκόρ, το Auris HSD γίνεται το πιο περιβαλλοντικά συμβατό αυτοκίνητο που έχει δοκιμάσει ποτέ η ADAC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: