Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Bραβείο “red dot” για το Audi A6


Η διάκριση red dot award: product design 2012” δόθηκε στην Audi για την 
σχεδιαστική ποιότητα του Audi A6. Η ποιότητα και ο συνδυασμός σχεδιασμού και τεχνολογίας
έδωσαν στην πολυτελή οικογένεια του A6 (A6 Sedan, A6 Avant και A6 allroad quattro) την πρωτιά
έναντι 4.500 σχεδιαστικών υποψηφίων.

Η σχεδίαση του Α6 δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική της τεχνολογίας. Οι πιο σπορ αναλογίες, το μακρύ καπό του κινητήρα, η χαμηλή και έντονη γραμμή οροφής και οι ξεχωριστές εξωτερικές γραμμές προσδίδουν εξαιρετική δυναμική στην εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η άνεση στο εσωτερικό του Α6 είναι η συνέχεια της αντανάκλασης του εξωτερικού σχεδιασμού και πιο έντονο στοιχείο είναι ο διάκοσμος στις εμπρός θέσεις οδηγού – συνοδηγού.
“Η σχεδίαση παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην απόφαση αγοράς ενός αυτοκινήτου”, ανέφερε ο Επικεφαλής Σχεδίασης Wolfgang Egger, ο οποίος με μεγάλη χαρά παρέλαβε το βραβείο συμπληρώνοντας: “Το βραβείο αυτό επισφραγίζει την προσπάθειά μας και επιβεβαιώνει τη μεγάλη σημασία και έμφαση στις λεπτομέρειες”.

Ο Prof. Dr. Peter Zec, υπεύθυνος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για το βραβείο “red dot”, υπογράμμισε τη μέγιστη σημασία της ποιότητας στον διαγωνισμό αυτό λέγοντας: “Με τα κατορθώματά τους οι νικητές του διαγωνισμού δεν έδειξαν μόνο την καταπληκτική εξωτερική ποιότητα του αυτοκινήτου αλλά επίσης ότι η σχεδίαση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των καινοτόμων λύσεων που προσφέρονται σ’ αυτό”.

Το διεθνές βραβείο “red dot” αποδίδεται σε τρεις κατηγορίες: “βραβείο για τον σχεδιασμό του προϊόντος”, “βραβείο για τον επικοινωνιακό σχεδιασμό” και “βραβείο για την πρωτοτυπία του σχεδιασμού”.
Η παρουσίαση των βραβείων ποιότητας θα γίνει στις 2 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του red dot gala στο Aalto Theater στο Essen.

Δεν υπάρχουν σχόλια: