Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη νέα Mercedes S-Class Coupe

H νέα S-Class Coupe έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της και κλέβει τα βλέμματα όλων με την εντυπωσιακή της παρουσία. Κάποιοι την ονόμασαν «Πραγματική Κυρία!», αφού καταφέρνει να συνδυάσει τις κλασικές αναλογίες ενός μεγάλου, σπορτίφ κουπέ αμαξώματος με τη μοντέρνα πολυτέλεια και την τεχνολογία αιχμής που ενσωματώνει.

Η διανομή της έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και θα διατίθεται με κινητήρα Vbiturbo, 4663 ccH S500 Coupe θα αποδίδει335 kW (455 hp), ενώ η ροπή στρέψης θα φτάνει τα 700 Νm. Η εμπειρία οδήγησης αυτού του δυνατού κινητήρα θα υποστηρίζεται από τον ήχο του συστήματος εξάτμισης, ο οποίος θα «μιλάει» στο συναίσθημααφού το σύστημα περιλαμβάνει δύο πτερύγια που ανοίγουν και κλείνουν πνευματικά, ανάλογα με την ταχύτητα του κινητήρα. Όταν τα πτερύγια ανοίγουν, τα καυσαέρια φεύγουν από διαφορετική διαδρομή από το πίσω σιλανσιέ, ώστε ο ήχος του αυτοκινήτου να είναι ακόμη πιο δυνατός. Το σημείο ανοίγματος των πτερυγίων εξαρτάται από το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλεχτεί – στο πρόγραμμα S τα πτερύγια ανοίγουν νωρίτερα απ’ ότι στο πρόγραμμα Ε. Ο εξαιρετικός, δυναμικός ήχος από την εξάτμιση ακούγεται μόλις η S-Class Coupe πάρει μπροστά.

Το σύστημα MAGIC BODY CONTROLη πρώτη «ανάρτηση με μάτια», έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην S-Class. Με τη λειτουργία curvetilting, η Coupe έκδοση θα έχει ακόμη μία πρωτιά στον κόσμο της αυτοκίνησης σε αυτοκίνητα παραγωγής: το αυτοκίνητο θα γέρνει με τρόπο όμοιο με αυτόν μίας μηχανής ή ενός σκιέρ. Η εγκάρσια επιτάχυνση που επενεργεί πάνω στους επιβάτες μειώνεται όπως όταν κάποιος οδηγεί σε απότομες στροφές και οι επιβάτες κάθονται πιο σταθερά. Ειδικά σε επαρχιακούς δρόμους, η νέα λειτουργία curve tilting αυξάνει την οδηγική απόλαυση και την άνεση.

Όπως η S-Class Saloonέτσι και η νέα Coupe διατίθεται με πολλά νεά συστήματα υποβοήθησης, που κάνουν την οδήγηση ακόμη πιο άνετη και ασφαλή. Τα συστήματα Intelligent Drive περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το σύστημα φρεναρίσματος PRE SAFE® με ανίχνευση πεζών, τοDISTRONIC PLUS με Steer Assist & Stop&Go Pilotτο BAS PLUS με υποβοήθηση διασταυρώσεων, το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, το προσαρμοζόμενο σύστημα φώτων AdaptiveHigh-beam Assist Plus και το σύστημα νυχτερινής υποβοήθησης όρασηςNight View Assist PlusTo σύστημα COLLIZION PREVENTION ASSISTPLUS περιλαμβάνει μία επιπρόσθετη λειτουργία, εκτός από το σύστημα προσαρμοζόμενου φρεναρίσματος, το οποίο παρέχει προστασία από συγκρούσεις από την ταχύτητα των 7 χλμ/ώρα: εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης και ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα, το σύστημα φρανάρει αυτόνομα σε ταχύτητα έως τα 105 χλμ/ώρα, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα, εάν αυτό επιβραδύνει ή σταματήσει να κινείται. Το σύστημα επίσης φρενάρει αντιδρώντας σε σταματημένα οχήματα σε ταχύτητα έως 50 χλμ/ώρα και μπορεί να αποφύγει οπίσθιες συγκρούσεις σε ταχύτητες έως 40 χλμ/ώρα.

Οι προβολείς full-LED με τα εικονικά «φρύδια» που λειτουργούν ως φώτα ημέρας, δίνουν στην S-Class Coupe μία ιδιαίτερη αίσθηση αυτοπεποίθησης και διακριτικότητας. Τα καμπυλωτά «φρύδια»  έχουν εξελιχθεί περαιτέρω με ημικυκλικές αντίστροφες καμπύλες. 
Σε συνδυασμό με το στάνταρ σύστημα φωτισμού LED Intelligent Light System, διατίθεται και έκδοση με 47 κρυστάλλους Swarovski. 17 τριγωνικοί κρύσταλλοι σχηματίζυν τα φώτα ημέρας ενώ τα φλας αποτελούνται από 30 καμπύλους κρυστάλλους.

Όπως και στην S-Class Saloon, το σύστημα προστασίας επιβατών PRE-SAFE® έχει επεκταθεί, προσφέροντας το σύστημα PRE-SAFE® PLUSToPRE-SAFE® PLUS μπορεί να αναγνωρίσει ενδεχόμενη οπίσθια σύγκρουση και να προειδοποιήσει τα αυτοκίνητα που ακολουθούν, αναβοσβήνοντας σε πολύ υψηλή συχνότητα τα φώτα έκτακτης ανάγκης. Εάν ο κίνδυνος σύγκρουσης παραμένει, το σύστημα εφαρμόζει αυτόματατο ποδόφρενο στο ακινητοποιημένο όχημα, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνοςτραυματισμού του αυχένα από το τράνταγμα που προκαλείται από την οπίσθια σύγκρουση.

Για το εσωτερικό της S-Class Coupe διατίθεται πλήθος χαρακτηριστικών που το κάνουν εξαιρετικά πολυτελές και άνετο. Για παράδειγμα, το πακέτοAIR-BALANCE που περιλαμβάνει τη λειτουργία ψεκασμού αρώματος και ιονισμού του αέρα, ή το θερμαινόμενο υποβραχιόνιο που περιλαμβάνεται στο πακέτο Warmth ComfortΕάν ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το προαιρετικό πακέτο Seat Comfort, τότε τα μπροστινά καθίσματα διαθέτουν τη λειτουργία μασάζ ENERGIZING που στηρίζεται στην αρχή του hot-stone.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Burmester, έχουν εξελιχθεί δύο ειδικά διαμορφωμένα ηχοσυστήματα για το συγκεκριμένο μοντέλο: τοBurmester® surround sound system και το Burmester® High-End 3Dsurround sound system.

H S-Class Coupe έχει μία πανοραμική οροφή που εκτείνεται σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της συνολικής οροφής του αυτοκινήτου. Με επιφάνεια περίπου 1,32 τετραγωνικών μέτρων είναι κατά 150% περίπου μεγαλύτερη από αυτή του προηγούμενου μοντέλου. Το σύστημα MAGICSKY CONTROL δίνει τη δυνατότητα να τροποποιηθεί η διαφάνεια της οροφής με το πάτημα ενός κουμπιού, από ανοιχτόχρωμη σε σκουρόχρωμη. Όταν το φως είναι δυνατό, η οροφή είναι σχεδόν τελείως διαφανής και δίνει την αίσθηση του ανοιχτού αυτοκινήτου, ακόμα και όταν ο καιρός είναι κρύος. Όταν έχει σκοτάδι ή η αναλογία του εξωτερικού φωτισμού που μπαίνει στο εσωτερικό δεν ξεπερνά το 1%, τότε η οροφή σκουραίνει, μειώνοντας αποτελεσματικά την υπερ-θέρμανση της καμπίνας, για ακόμη μεγαλύτερη άνεση. Φυσικά, με το πτυσσόμενο σκίαστρο, δίνεται η δυνατότητα να σκιαστεί τελείως το εσωτερικό της S-Class Coupe.

Μπροστά από το υποβραχιόνιο βρίσκεται το μαύρο, γυαλιστερό touchpad(προαιρετικός εξοπλισμός) με χρωμιωμένο πλαίσιο. Όπως σε έναsmartphone, με το touchpad δίνεται η δυνατότητα ελέγχου της κεντρικήςμονάδας με τις κινήσεις των δακτύλων. Με το touchpad ο χρήστης μπορεί να «γράφει» γράμματα, αριθμούς και ειδικά σύμβολα σε όλες τις γλώσσες που υποστηρίζει η κεντρική μονάδα. Διάφορα χειριστήρια, π. χ. αυτό για το σύστημα πολυμέσων, βρίσκονται σε πλήκτρα σε σχήμα ημικύκλιου μπροστά από την κεντρική κονσόλα.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό της S-Class Coupe ανήκει και το head-updisplay, η οθόνη που φέρνει σημαντικές πληροφορίες στο παρ-μπριζ, ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, ώστε να τον αποσπά όσο το δυνατό λιγότερο από την κυκλοφορία. Το σύστημα ενημερώνει για την ταχύτητα του αυτοκινήτου, τα όρια ταχύτητας, δίνει οδηγίες πλοήγησης και εμφανίζει μηνύματα από τα διάφορα συστήματα υποβοήθησης.

Το τεχνικό υπόβαθρο αυτού του συστήματος είναι ένα ειδικό κατοπτρικό οπτικό σύστημα με πολύχρωμη οθόνη, ανάλυσης 480 x 240 pixels που λειτουργεί με πολύ ισχυρά LED. Προβάλλει την εικόνα σε χώρο 21 x 7 cmμέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, ενώ η προβολή είναι υψηλής ευκρίνειας και δείχνει σαν να βρίσκεται δύο μέτρα μακριά από το καπώ.Ένας ειδικός φωτο-ευασίθητος αισθητήρας βρίσκεται κοντά στην κορυφή της οροφής και προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα του head-updisplay ανάλογα με τις συνθήκες του εξωτερικού φωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: