Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Peugeot 308: Car of the Year 2014

 Έχοντας ήδη κερδίσει μια σειρά διακρίσεων από τον ειδικό τύπο σε όλη την Ευρώπη, το νέο Peugeot 308 κατέκτησε και το βαρυσήμαντο τίτλο του Car of the Year για το 2014!

 

 

Τα μέλη του οργανισμού Car of the Year ανακήρυξαν, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, το νέο Peugeot 308, ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2014. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να λάβει ένα νέο μοντέλο στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

 

Το νέο Peugeot 308 επιβραβεύτηκε με 307 βαθμούς, εξασφαλίζοντας μεγάλη διαφορά σε σχέση με τη δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή των εκλεκτόρων του θεσμού που συνέλλεξε 223 βαθμούς.  

 

Όντας ένα εντελώς νέο μοντέλο, το Peugeot 308, αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τη νέα δυναμική πορεία της γαλλικής μάρκας. Βασισμένο στην προηγμένη πλατφόρμα EMP2, χαρακτηρίζεται από το σημαντικά μειωμένο βάρος, στοιχείο που προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στην οδηγική αίσθηση, όσο και την οικονομία καυσίμου. Το μοναδικής αισθητικής μινιμαλιστικό εσωτερικό, με την ονομασία i-cockpit φέρνει μια επανάσταση, όχι απλά σε αισθητικό επίπεδο, αλλά και όσον αφορά την ποιότητα και την εργονομία, με όλες τις λειτουργίες του οχήματος να ελέγχονται από μια οθόνη αφής 9,7 ιντσών. Εφοδιασμένο με σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ποιο συμπαγές, με μεγαλύτερη ευρυχωρία (420 λίτρα χώρου αποσκευών), κορυφαία ποιότητα και υψηλή απόδοση, το νέο Peugeot 308 κατακτά την μικρομεσαία κατηγορία.

 

Λαμβάνοντας το βραβείο από τον πρόεδρο της επιτροπής, Hakan Matsonο Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot,Maxime Picatδήλωσε: «Με το νέο Peugeot 308 είμαστε πεπεισμένοι ότι καταφέραμε ένα άλμα στην κατηγορία και το βραβείο Car of the Year” του 2014 που παραλαμβάνω σήμερα στο όνομα όλων εκείνων που συνέβαλαν στη δημιουργία και το λανσάρισμα του μοντέλου, αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση για αυτό.

 

Το νέο Peugeot 308 είναι το 4ο μοντέλο της μάρκας που κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση μετά τα 307 (2002), 405 (1988) και 504 (1969).


Δεν υπάρχουν σχόλια: