Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Chevrolet Aveo: ασφαλέστερο στην κατηγορία του

Το πόσο μεγάλη έμφαση δίνει η Chevrolet στο θέμα της ασφάλειας υπογραμμίζεται για μια ακόμα φορά μετά και την διάκριση του νέου Aveo σαν το ασφαλέστερο μοντέλο στη κατηγορία του. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP, το Aveo όχι μόνο επιβραβεύτηκε με 5 αστέρια αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει και την υψηλότερη βαθμολογία, περνώντας στην πρώτη θέση ανάμεσα στα 25 αυτοκίνητα που έχουν δοκιμαστεί από τον EuroNCAP σε αυτή την κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα το Aveo αξιολογήθηκε με τις υψηλότερες επιμέρους βαθμολογίες τόσο στην προστασία των ενηλίκων όσο και σε αυτή που προσφέρει για τα παιδιά (95% και 87% αντίστοιχα) ενώ πρώτο ήρθε και στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας (με 93%).

Σημαντικό ρόλο στην εξαιρετική επίδοση του νέου μέλους της οικογενείας Chevrolet, έχει σίγουρα παίξει η εξελιγμένη δομή του αμαξώματος σε αυτή την εντελώς νέα γενιά, ενώ ιδιαίτερα σημαντικός είναι βέβαια και ο στάνταρ εξοπλισμός ασφαλείας ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τους έξι συνολικά αερόσακους και το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου της ευστάθειας (ESC).

Αξίζει να υπογραμμιστεί βέβαια ότι οι επιτυχίες του Aveo στους τομείς της παθητικής και της ενεργητικής ασφάλειας μόνο συγκυριακές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς η Chevrolet έχει επενδύσει τεράστια ποσά στην εξέλιξη και την υιοθέτηση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας. Το γεγονός δε που επιβεβαιώνει πλήρως την προσοχή που δείχνει η Chevrolet στο θέμα, είναι το ότι αυτή την στιγμή όλα τα μοντέλα της πλήρως ανανεωμένης γκάμας της έχουν λάβει την διάκριση των 5 αστεριών του EuroNCAP.

Δεν υπάρχουν σχόλια: